Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-11-27 13:00:19 +0200 Află mai multe despre importanța pe care o au nutrienții în dezvoltarea aromonioasă a beblușului! 5 nutrienți esențiali pentru dezvoltarea bebelușului

5 nutrienți esențiali pentru dezvoltarea bebelușului

5 nutrienți esențiali pentru dezvoltarea bebelușului 470 900
Află mai multe despre importanța pe care o au nutrienții în dezvoltarea aromonioasă a beblușului!

Viața unei femei se schimbă la 180 de grade în momentul în care devine mamă. Grijile, nevoile și dorințele copilului ei trec pe primul plan, iar una dintre cele mai mari responsabilități o reprezintă nutriția copilului.

În primii ani de viață, copilul trebuie să primească toți nutrienții necesari pentru a nu întâmpina anumite probleme. Mai jos, vei putea afla mai multe detalii despre cei mai importanți dintre aceștia.

1. Acizii grași Omega-3

Nutrienții Omega-3 sunt esențiali pentru regenerarea celulară. Orice persoană, indiferent de vârstă, are nevoie de omega-3 pentru a putea funcționa, iar în cazul în care corpul nu produce suficient, atunci acești nutrienți pot fi obținuți din surse externe.

Fasolea sau peștele care nu conține mercur sunt surse excelente de omega-3  și ar trebui să fie incluse în dieta bebelușului atunci când este posibil.

2. Fierul

Așa cum ne sugerează până și Popeye Marinarul, spanacul este una dintre cele mai valoroase legume deoarece conține fier din abundență. Fierul stimulează producerea de celule roșii și ajută oxigenarea corpului. Așadar, fierul este unul dintre nutrienții esențiali pentru dezvoltarea unui bebeluș. Deficiența de fier poate cauza o mulțime de probleme, fiind factorul declanșator al anemiei și, implicit, al nivelului hemoglobinei din sânge.

3. Fibrele

Alimentele care conțin fibre sunt extrem de importante în dieta unei persoane. Acestea ajută la asimilarea nutrienților esențiali dezvoltării, previne constipația și ajută tranzitul intestinal. Aceste particularități au clasat fibrele ca fiind cruciale în dezvoltare, nu doar pentru adulți, ci și pentru bebeluși. Cerealele integrale, fructele și legumele trebuie să fie parte din dieta bebelușului tău.

Însă, trebuie să ai puțină atenție la etichete. De asemenea, alege cereale sănătoare ca fulgii de ovăz și quinoa.

4.  Calciul

Calciul este esențial pentru dezvoltarea oaselor și a imunității copilului și stimulează oxigenarea sângelui. Așadar, micuțul sau micuța ta trebuie să consume și alimente bogate în calciu pentru a avea oase și dinți sănătoși și puternici. Iaurtul și laptele sunt de bază în alimentația bebelușului, însă îi poți oferi și alte produse atât timp cât ai aprobarea medicului pediatru.

ATENȚIE! Bebelușii care nu au împlinit încă un an nu ar trebui să consume lapte de vacă, însă pot mânca iaurt.

5. Probioticele

Probioticele sunt bacteriile bune care se dezvoltă în stomac, ajutând la procesul de digestie. Probioticele ajută la prevenirea refluxului gastic sau a constipației. Acestea îți pot ajuta copilul să aibă o viață sănătoasă și fericită, fiind esențiale pentru bunăstarea copilului.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI