Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-09-20 14:22:42 +0300 O mulțime de mame duc această luptă în fiecare zi, însă războiul nu este pierdut. Află cum îți poți convinge copilul că fructele și legumele sunt prietenii lui cei mai buni! 5 sfaturi pentru a-ți determina copilul să mănânce sănătos

5 sfaturi pentru a-ți determina copilul să mănânce sănătos

5 sfaturi pentru a-ți determina copilul să mănânce sănătos 470 900
O mulțime de mame duc această luptă în fiecare zi, însă războiul nu este pierdut. Află cum îți poți convinge copilul că fructele și legumele sunt prietenii lui cei mai buni!

Dacă ai avut senzația că a fost greu să își hrănești copilul în primele luni de viață, așteaptă să vezi ce te așteaptă când copilul devine mofturosul familiei. O mulțime de mame duc această luptă în fiecare zi, se străduiesc să le gătească copiilor mai multe feluri de mâncare sănătoasă, însă ajung să capituleze în fața unor mâncăruri de compromis pentru că refuzul copilului apare chiar dinainte de a gusta mâncarea.

Copiii sunt mult mai inteligenți decât am putea crede și pe măsură ce trece timpul orice părinte conștientizează că în spatele fiecărei alegeri se află un motiv. Dacă și tu ești una dintre mămicile care nu știe ce să mai gătească pentru a-și convinge copilul să mănânce sănătos, atunci îți recomandăm să arunci o privire pe sfaturile de mai jos. 

  • Implică-l în alegerea alimentelor și prepararea hranei

Copiii sunt extrem de dispuși să dea o mână de ajutor în casă, mai ales dacă simt că părerea lor este apreciată. Pentru început, ia-ți copilul la cumpărături și roagă-l să te ajute să alegeți fructele și legumele care îi plac lui sau care i se par interesante, ca mai apoi să îți dea o mână de ajutor la prepararea mâncării.

Sigur, decizia finală îți aparține tot ție, având în vedere că este mult prea mic pentru a ști ce are nevoie pentru a se dezvolta. Însă, dacă va simți că părerea lui contează, copilul va fi mult mai deschis la opțiunile pe care i le oferi.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: Cum să crești un copil creativ

  • Aranjează mâncarea într-o manieră creativă/amuzantă

Dacă îi vrei crea personajul lui preferat din legume sau fructe, copilul va fi mult mai dispus să mănânce ceea ce îi oferi fără a mai face mofturi, așa cum poți vedea și în exemplul de mai jos.

Sursă poză: Boredpanda

Dacă ești interesată să descoperi mai multe idei, poți apela cu încredere la gustările Disney realizate de un tată creativ.

  • Du-ți copilul la o fermă sau la țară

De cele mai multe ori, copiii care cresc la oraș nu au oportunitatea să intre în comuniune cu natura și au tendința de a alege alimentele semipreparate în detrimentrul fructelor și legumelor. O vizită la bunici sau o plimbare la o fermă îți poate ajuta copilul să descopere frumusețea și bogățiile naturii.

  • Profită de puterea sucurilor

Oferă-i copilului tău sucuri naturale care să conțină strict fructe, legume sau, în unele cazuri, fructe și legume. Însă, ai grijă să nu abuzezi și să nu depășești o anumită limită, deoarece deși sunt sănătoase, sucurile naturale sunt extrem de bogate în calorii și îți pot determina copilul să aibă probleme cu greutatea chiar din primii ani de viață.

Oferă-i acestuia maximum 150-170 ml de suc natural zilnic și folosește-te de fructe și legume crude pentru a completa necesarul zilnic de vitamine și minerale. Atunci când îi este sete, NU îi oferi niciodată suc natural, ci apă.  

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: 4 motive pentru care dieta unui copil trebui să conțină gluten

  • Fii modelul de care are nevoie

Copiii preiau din comportamentul părinților mai mult decât crezi. De cele mai multe ori, copiii devin oglinda părinților, fără ca aceștia să realizeze. De exemplu, nu ai foarte multe șanse să îți determini copilul să citească dacă acesta te vede stând doar în fața televizorului.

Totodată, dacă tu nu vei mânca ceea ce îi oferi copilului, atunci va fi doar o chestiune de timp până când copilul va refuza să mai mănânce ceea ce i se dă. Fă un efort și include în dieta zilnică fructe, legume și alte alimente de care corpul are nevoie și vei vedea că treptat copilul se va da pe brazdă.

Atenție! – Este mult mai simplu să-ți înveți din capul locului copilul să mănânce sănătos, decât să încerci să repari pe parcurs anumite greșeli.

Mult succes!

Sursa: Babycenter.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI