Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-10 11:54:13 +0200 Imediat ce televizorul este pornit, orice joc sau activitate trece în plan secund? Atunci este cazul să impui anumite limite atât copilului tău, cât și ție! Copiii și dependența de televizor

Copiii și dependența de televizor

Copiii și dependența de televizor 470 900
Imediat ce televizorul este pornit, orice joc sau activitate trece în plan secund? Atunci este cazul să impui anumite limite atât copilului tău, cât și ție!

Imediat ce televizorul este pornit, orice joc sau activitate trece în plan secund. Probabil ai observat și tu poziția pe care o adoptă copilul tău atunci când este fascinat de televizor: stă confortabil pe canapea cu ochii mari și nu se clintește din loc. Ți se pare ciudat? Ei bine, nu chiar, având în vedere că televizorul este de cele mai multe ori o bonă ‘eficientă’, ‘discretă’ și ‘economă’.

Cine este de vină?

Deși o sa îți vină greu de crezut, chiar părinții sunt principalii vinovați. Dacă ai obiceiul de a sta cu orele în fața televizorului, atunci poți fi sigură că această ‘pasiune’ se va transmite și copiilor tăi.

Ce este de făcut?

Copiii nu știu nimic despre televizor în momentul în care se nasc. Părinții sunt aceia care stabilesc rolul pe care îl va juca televizorul în viața copiilor. Tocmai de aceea, este important ca orice părinte să conștientizeze faptul că educația trebuie să începă de la o vârstă fragedă.

Urmează sfaturile de mai jos și vei vedea că televizorul va avea o influență pozitivă în viața copilului și nu viceversa:

- Nu lăsa televizorul pornit mai mult decât este cazul.

- Când te întorci de la serviciu, încearcă să eviți să te uiți la televizor, pentru că orice copil va percepe această activitate ca fiind una relaxantă și... obligatorie.

- Stabilește o limită pentru timpul petrecut în fața televizorului atât pentru copil, cât și pentru tine. Acordă atenție programelor pe care le urmărești și timpului pe care îl petreci în fața televizorului, pentru a putea fi un exemplu demn de urmat. Nu încălca regulile stabilite fără un motiv concret și încearcă să îți determini copilul să vizioneze programe potrivite vârstei lui.

- Plănuiește activități pentru întreaga familie care nu implică televizorul (jocurile în care sunt implicați toți membrii familiei sunt un exemplu).

- Dacă ai de lucru și nu te poți implica activ în programul de divertisment și relaxare al copilului, atunci ai putea să îl sfătuiești să invite un prieten acasă pentru a-i ține companie.

Din fericire, poți face mai mult decât să îți ții copilul departe de televizor. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să înțelegi faptul că uitatul la televizor în exces nu este benefic dezvoltării copilului. Acesta limitează creativitatea și încurajează copilul să renunțe la comunicarea cu familia sa, determinându-l să facă o prioritate din vizionatul programelor preferate în orice situație.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI