Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-03-22 14:39:44 +0200 Află cum poți alege cele mai potrivite, creative și sigure jucării pentru copilul tău, fără a-i pune viața sau educația în pericol! Cum știi ce jucării sunt sigure pentru copilul tău?

Cum știi ce jucării sunt sigure pentru copilul tău?

Cum știi ce jucării sunt sigure pentru copilul tău? 470 900
Află cum poți alege cele mai potrivite, creative și sigure jucării pentru copilul tău, fără a-i pune viața sau educația în pericol!

Ce susține legislația națională și europeană privind selecția și utilizarea jucăriilor:

  • Jocurile trebuie să îndeplinească cerințele standard de igienă și securitate. Totodată, nu trebuie să fie inflamabile sau să faciliteze transmiterea infecțiilor sau a bolilor.
  • Proprietățile lor fizice, mecanice, chimice și electrice nu trebuie să pună în pericol sănătatea și siguranța copiilor.
  • Dacă un joc este alcătuit din piese, acestea nu trebuie să fie mai mici de 4,5 cm.
  • Un joc pentru copii nu ar trebui să aibă colțuri ascuțite, pentru a nu periclita sănătatea copiilor.
  • Vârstele listate pe ambalajele jocurilor ar trebui să fie respectate. Dacă producătorul consideră un joc potrivit unei categorii de vârstă superioară, atunci acesta poate fi periculos dacă este lăsat în mâinile unui copil mai tânăr.

Ghid pentru părinții – Cum să cumperi jucării

Achiziționează un joc care să se muleze pe vârsta, sexul, nevoile și preferințele copilului tău și nu unul promovat excesiv la TV sau în online.

Verifică producătorul înainte de a cumpăra un joc copilului tău. În unele țări, inspecțiile și testele necesare sunt minime și tocmai de aceea trebuie să te asiguri de calitatea unui produs înainte de a-l achiziționa.

Dacă jucăriile sunt constituite din materiale moi, atunci trebuie verificată vechimea acestora. Evitați jucăriile care conțin PVC sau ftalați.

Fii foarte atentă cu produsele alimentare care conțin jocuri de asamblare și acordă copilului o atenție deosebită atunci când le folosește.

Excesul de jocuri video crează probleme grave de comunicare și afectează în mod negativ comportamentul, activitățile și modul de gândire al copilului tău.

Verifică dacă pe ambalaj se regăsește inscripția obligatorie CE.

Citește cu atenție informația de pe ambalaj, pentru a te asigura că jucăria copilului nu conține magneți.

Când deschizi un joc, verifică-i starea și, dacă ai îndoieli în privința fiabilității acestuia, returnează-l.

Citește recomandările producătorului și pune-le în aplicare.

Citește instrucțiunile de asamblare și utilizare a jocului și explică-le detaliile copiilor tăi.

Nu arunca ambalajul. Păstrează informațiile oferite de producător. Acestea îți pot fi de folos, în cazul unei reclamații.

Explică copilului, printr-o scurtă demonstrație, modul de utilizare al jocului. Atrage atenția asupra riscurilor potențiale, explicând mișcările sau manevrele care ar trebui să fie evitate.

După utilizarea jocului, verifică starea acestuia. În cazul în care prezintă un risc, pune-l într-un loc inaccesibil copilului.

Dacă este deteriorat, repară-l sau aruncă-l.

Nu lăsa niciodată un joc care a devenit periculos în mâinile unui copil sau într-un loc la care acesta poate ajunge.

Supraveghează-ți copilul în timp ce se joacă.

Raportează orice caz de jucării defecte sau periculoase autorităților oficiale, în scopul protejării tuturor copiilor.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI