Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-03-25 15:54:12 +0200 Nu este niciodată ușor să te implici activ în procesul de educare al unui copil. Descoperă cele mai facile metode de a educa un copil neastâmpărat! Cum poți educa un copil neastâmpărat

Cum poți educa un copil neastâmpărat

Cum poți educa un copil neastâmpărat 470 900
Nu este niciodată ușor să te implici activ în procesul de educare al unui copil. Descoperă  cele mai facile metode de a educa un copil neastâmpărat!

Cum ar trebui să se comporte părinții și profesorii cu un copil neastrâmpărat cu un comportament provocator?

Următoarele idei sunt bazate pe cercetarea modernă pedagogică și arată faptul că majoritatea copiilor cu un comportament cronic antisocial nu răspund educării prin pedepse și reproșuri. Așadar, ce ar trebui să ții minte atunci când intenționezi să pedepsești un copil obraznic, astfel încât să ai și anumite rezultate care să combată un comportament provocator sau chiar agresiv? De ce este important să eviți mustrările, țipetele, pedepsele sau amenințările?

Ei bine, oricât de supărat/supărată ești, ține minte faptul că maniera în care alegi să educi un copil după o perioadă nefastă va influența inevitabil dezvoltarea personală a copilului. Țipetele, criticile și amenințările nu fac altceva decât să agraveze problema. De cele mai multe ori, copii își accentuează atitudinea obraznică la auzul următoarelor fraze: "Să nu îndrăznești! ", "Niciodată..." sau "O să te bat!".

Dacă vei adopta o strategie caracterizată de acțiuni negative, atunci e necesar să știi că trebuie să te aștepți și la reversul medaliei, după cum urmează:

- Vei rezolva problema pe moment, dar în viitor totul va degenera, transformând astfel victoria temporară într-un eșec pe termen lung.

- Oferi copilului stimulii potriviți pentru a deveni mult mai agresiv, în vreme ce folosești violența, pedepsele și amenințările ca model de educație. Majoritatea copiilor tind să imite comportamentul adulților din jurul lor și tocmai de aceea este important să fii un model pozitiv, pentru a nu încuraja dezvoltarea agresivității în viața acestora.

- Predepsirea frecventă poate îndepărta copiii de părinți și declanșează dezvoltarea unui comportament disprețuitor.

- Copiii devin din ce în ce mai furioși și pot crea scenarii periculoase, atât pentru ei, cât și pentru cei din jur.

- Pedepsirea unui copil îi poate afecta și stima de sine, conducându-l către o viață plină de tristețe și negativism. Sancționarea excesivă poate determina un copil să considere că este o persoană rea care nu merită dragostea și atenția nimănui.

- O atitudine pasiv-agresivă nu reprezintă alternativa potrivită niciodată, pentru că inevitabil va încadra copilul într-un cerc vicios al acțiunilor predominant negative.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI