Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-13 16:05:24 +0300 Știința modernă și părerea generală a oamenilor sugerează ca pauza ideală între sarcini să fie de aproximativ 18 luni. Pauza dintre sarcini – De ce este atât de importantă?

Pauza dintre sarcini – De ce este atât de importantă?

Pauza dintre sarcini – De ce este atât de importantă? 470 900
Știința modernă și părerea generală a oamenilor sugerează ca pauza ideală între sarcini să fie de aproximativ 18 luni.

 Acest detaliu poate ajuta o mamă să reducă riscul complicațiilor sau al bolilor specifice sarcinii.

Ipoteza

Studiul arată faptul că dacă pauza dintre sarcini este prea mică, crește riscul ca cel de-al doilea copil să sufere de autism. De asemenea, studiul susține faptul că dacă există o diferență de vârstă mai mare de 5 ani între frați, cel de-al doilea este mai predispus bolilor neurologice.

Conform cercetătorului și co-autorului acestui studiu, Dr. Agustin Conde-Agudelo, rezultatele indică faptul că perioada ideală care trebuie lăsată între nașteri este de 2-5 ani, pentru a reduce riscul autismului. Deși este evident că există o legătură între o pauză prea scurtă și autism, cercetătorul a declarat faptul că motivele care stau la baza acestei conexiuni sunt încă necunoscute.

Echipa Dr. Agudelo a evaluat rezultatele mai multor studii care au indicat o legătură între autism și pauza scurtă dintre sarcini. Aceștia au concluzionat faptul că în cazul unei perioade dintre sarcini mai scurtă de un an se poate dubla riscul ca cel de-al doilea copil să sufere de autism.

Unii specialiști sunt de părere că nivelul scăzut de acid folic din corpul mamei reprezintă principala problemă pentru care riscul apariției autismului crește semnificativ.

Concluzia

Durata pauzei dintre sarcini poate fi unul dintre motivele care stau la baza autismului, însă există o mulțime de alți factori care ar putea influența aceste rezultate. Starea de sănătate, comportamentul, genele și mediul în care se dezvoltă un copil contribuie la apariția autismului care afectează aproximativ 1% dintre copii. De regulă, această afecțiune este diagnosticată înainte de împlinirea vârstei de 3 ani, când copiii încep să își dezvolte abilitățile de comunicare și socializare.

În concluzie, rezultatele acestui studiu nu sunt decisive, însă, este recomandat ca înainte de a rămână însărcinată să consulți un medic ginecolog pentru a te asigura ca a trecut suficient timp încât să poți susține fără probleme o sarcină.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI