Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-07-06 12:42:54 +0300 Foarte multe femei însărcinate confundă contracțiile Braxton Hicks cu cele reale, care vestesc declanșarea travaliului, ajugând de multe ori la spital pentru alarme false. 10 lucruri neștiute despre contracțiile Braxton Hicks

10 lucruri neștiute despre contracțiile Braxton Hicks

10 lucruri neștiute despre contracțiile Braxton Hicks 470 900
Foarte multe femei însărcinate confundă contracțiile Braxton Hicks cu cele reale, care vestesc declanșarea travaliului, ajugând de multe ori la spital pentru alarme false.

Înainte de a dezbate acest subiect, să vedem ce sunt contracțiile Braxton Hicks.

Contracțiile Braxton Hicks mai sunt cunoscute și sub numele de contracții de probă, reprezentând acțiunea de încordare a mușchilor uterului. Acestea durează între 30 și 60 de secunde, însă există și cazuri în care o astfel de contracție ține și 2 minute.

Contracțiile Braxton Hicks dau multe bătăi de cap femeilor însărcinate, mai ales spre sfârșitul sarcinii, având în vedere că acestea le confundă cu contracțiile care vestesc declanșarea travaliului. Însă, contracțiile Braxton Hicks pot apărea chiar din trimestrul al doilea, nu doar pe finalul sarcinii și este extrem de important să înveți să le deosebești, deoarece poți fi indusă în eroare și poți avea mai multe alerte de “naștere”.

1. Braxton Hicks sunt contracții de probă, ceea ce înseamnă că îți vor pregăti uterul pentru naștere.

2. Durerea din timpul acestor contracții este similară cu cea pe care o simți la mentruație.

3. Nu urmează nici un tipar. Contracțiile nu cresc în intensitate sau în durată, ci au loc aleatoriu.

4. Activitatea sexuală poate declanșa contracțiile Braxton Hicks.

5. Consumul de apă ajută la stoparea contracțiilor. Deshidratarea este un factor declanșator al contracțiilor BH.

6. Însă, excesul de apă este un alt factor care conduce la apariția contracțiilor BH. Dacă poți merge ori de câte ori este necesar la baie, atunci poți consuma apă cât dorești. Însă, evită excesul de apă atunci când te deplasezi, deoarece o vezică plină poate declanșa contracțiile Braxton Hicks.

7. Contracțiile BH apar de regulă la sfârșitul zilei.

8. Contracțiile BH diferă de la o sarcină la alta. Studiile arată că în cazul sarcinii nr. 2, aceste contracții sunt mai intense.

9. Mișcarea ajută. Contracțiile BH pot fi stopate prin mișcare, cele reale, care prevestesc nașterea, nu se opresc decât atunci când copilul vine pe lume.

10. Contracțiile BH reprezintă un real ajutor pentru pregătirea corpului. Acestea te vor ajuta să ai un travaliu mai ușor, dilatându-ți cervixul.

Sursa: Parents.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători