Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-09-28 17:02:59 +0300 De cele mai multe ori tindem să cerem sfatul celor mai în vârstă ca noi și trecem cu vederea comorile care se află fix sub ochii noștri. 10 lucruri uimitoare pe care le înveți de la copilul tău

10 lucruri uimitoare pe care le înveți de la copilul tău

10 lucruri uimitoare pe care le înveți de la copilul tău 470 900
De cele mai multe ori tindem să cerem sfatul celor mai în vârstă ca noi și trecem cu vederea comorile care se află fix sub ochii noștri.

Dacă ai senzația că un bebeluș nu te poate învăța nimic, te înșeli amarnic.

De cele mai multe ori tindem să cerem sfatul celor mai în vârstă ca noi și trecem cu vederea comorile care se află fix sub ochii noștri. Bebelușii au nevoie de ajutorul părinților pentru a deveni independenți, însă până atunci sunt capabili să ne învețe o mulțime de lucruri. Așadar, mai jos vei putea descoperi cele 10 lucruri pe care le poți învăța de la copilul tău dacă ești dispusă să-l înțelegi pe deplin.

1. Să nu te dai bătută!

Dacă este cineva care a încercat mereu să învețe lucruri noi, acesta este un bebeluș. Aceștia nu cunosc noțiunea de eșec și se bazează pe instinct care îi îndeamnă să încerce până reușesc.

2. Să dormi atunci când ai nevoie.

Nu ajuți pe nimeni dacă ești extenuată și cu nervii la pământ, iar asta ți-o dovedește cel mai bine un bebeluș care și-a ratat ora de somn.

3. Să mănânci când îți este foame.

Nu este indicat să cazi în extreme. Sunt o mulțime de mame care fie mănâncă pe fugă, fie nu mănâncă deloc. Ești atât de organizată atunci când vine vorba de hrănitul copilului, încât ar trebui să te iei drept exemplu și să nu te neglijezi.

4. Să fii mai deschisă.

Un bebeluș își face prieteni în doar câteva clipe spre deosebire de un adult care tinde să analizeze și cel mai mic detaliu din comportamentul unei persoane. Preia puțin din atitudinea copilului și da-le o șansă oamenilor. Unii dintre ei te-ar putea surprinde plăcut.

5. Să înveți o limbă străină.

Majoritatea părinților încearcă să își învețe copilul cel puțin 2 limbi din primii ani de viață, iar aceasta poate fi o oportunitate extraordinară să îți lărgești orizonturile. Poți învăța simultan cu copilul!

6. Să rămâi curioasă.

Nu este nimic mai simplu decât să îți pierzi interesul. Însă, dacă stai în preajma unul copil, vei descoperi totul în nimic.

7. Să fii activă.

Copilul are ritmul lui și inevitabil va trebui să te adaptezi. Însă, puțină mișcare nu strică niciodată, așa că îmbrățișează schimbarea.

8. Să îți exprimi sentimentele.

Indiferent că ești tristă, fericită, entuziasmată sau nervoasă, copilul te va învăța că este întotdeauna mai bine să exprimi ceea ce simți și nu să îți reprimi sentimentele.

9. Să râzi din plin.

Te vor amuza cele mai prostești situații, însă asta va conta cel mai puțin. Din fericire, pofta de viața este molipsitoare și pentru asta îi poți mulțumi tot copilului.

10. Să trăiești momentul.

De cele mai multe ori trăim în trecut temându-ne de viitor. Însă, bebelușii își simplifică semnificativ viața trăind în prezent, neținând cont de trecut și așteptând cu nerăbdare viitorul. 

Sursa: Pregancyvideo.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI