Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-10-14 12:03:34 +0300 Primele luni cu bebelușul vor fi mai intense decât îți poți imagina. Când simți că totul în jurul tău se năruie, parcuge sfaturile de mai jos și vei vedea că treptat lucrurile vor reveni la normal! 10 sfaturi pentru o nouă mămică

10 sfaturi pentru o nouă mămică

10 sfaturi pentru o nouă mămică 470 900
Primele luni cu bebelușul vor fi mai intense decât îți poți imagina. Când simți că totul în jurul tău se năruie, parcuge sfaturile de mai jos și vei vedea că treptat lucrurile vor reveni la normal!

1. O să fie din ce în ce mai ușor.

Vei simți că totul îți scapă de sub control și vei avea senzația că lucrurile nu se vor redresa vreodată. Însă, copilul va crește, încrederea ta în propriile puterni se va dezvolta și totul va deveni mai ușor de gestionat. Nu ne crezi? Întreabă-le pe mămicile care au trecut de primii ani cu copiii lor!

2. Va veni clipa în care vei fi tu însăți din nou.

Nu imediat după naștere. Nici măcar la câteva luni după. Însă, fără să îți dai seama va veni momentul în care vei avea timp și chef să citești o carte, când vei putea să porți cu succes hainele de dinainte de sarcină și când vei realiza că vechiul tău stil de viață nu a dispărut definitiv. Nu știm cum, dar te asigurăm că vei găsi un echilibru în noua ta viață.

3. Bebelușul va crește și nu îți va mai da atât de multe bătăi de cap.

Știm că acum ai senzația că va trebui să îl hrănești sau să îl adormi pentru totdeauna, că nu va veni momentul în care copilul va deveni cât de cât independent, însă este doar o senzație. În scurt timp copilul va învăța să adoarmă, să mănânce sau să ceară la oliță singur. Va trebui doar să îi oferi spațiul și timpul de care are nevoie.

4. Copilul te va surprinde constant.

Primul zâmbet, primul cuvânt rostit, prima îmbrățișare voluntară sau primul ”te iubesc” îți vor oferi puterea de a merge mai departe oricât de grea ar fi viața unei mame. Copilul este capabil să te revigoreze doar cu un simplu gest.

5. Copilul îți va ierta aproape orice.

Ești om și, la fel ca toți ceilalți, nu ești mai presus de greșeală. Ceea ce înseamnă că vor fi momente în care îți vei dezamăgi copilul sau nu te vei ridica la înălțimea așteptărilor. Însă, el te va ierta. Da, vei face greșeli, dar în ochii copilului tău ai fost, ești și vei fi perfectă și va găsi întotdeauna o modalitate să își amintească asta.

6. Fericirea stă în lucrurile mărunte.

Chiar și momentul în care îți adormi copilul te poate umple de fericire și recunoștință, deoarece realizeză cât de goală ar fi fost viața ta fără el. De asemenea, premierele copilului (prima dată când mănâncă singur, primii pași pe care îi face, etc.) umplu inima de fericire oricărui părinte.

7. Vei plânge mai des decât crezi (chiar și după ce nivelul hormonal revine la normal).

Da, poți da vina pe hormoni imediat după naștere, când ești o proaspătă mămică. Însă, chiar și după această perioadă vei plânge. Te vei emoționa mult mai ușor, indiferent că plângi de tristețe sau de fericire.

8. Stima de sine va crește, deși la început vei fi dezamagită de tine.

Este un fenomen oarecum incredibil. După primele luni, oridinea priorităților ți se va schimba. Indiferent că arăți sau nu mai bine ca înainte de sarcină, te vei simți mai sigură pe tine ca oricând. Faptul că ai reușit să ai grijă de copil cu brio îți va da mai multă încredere decât crezi, iar lucrurile vor merge doar spre bine.

9. Există o lumină la capătul fiecărui tunel.

Totul o să treacă. Colicile, perioada în care îi dau dinții, mofturile alimentare. Totul trece. Așa că atunci când simți că nu mai poți, amintește-ți că există un final al tuturor perioadelor stresante.

10. Intuiția maternă este mai puternică decât crezi.

Ascult-o! Tu îți cunoști copilul mai bine ca oricine și este un motiv pentru care intuiția nu te-a lăsat baltă de atât de multe ori.

Sursa: Huffingtonpost.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI