Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2018-04-27 14:48:50 +0300 10 sfaturi pentru parinții care au copii preșcolari

10 sfaturi pentru parinții care au copii preșcolari

10 sfaturi pentru parinții care au copii preșcolari 470 900
Toți credem că cei mici (2 – 5 ani) nu pot duce mai mult decât le oferim noi (informații), dar uneori ne putem înșela

Iată 10 sfaturi prin care îi putem încuraja pe copiii preșcolari:

1.    Lăsați-i să rezolve probleme simple. Dacă vedeți că cel mic încearcă să adune jucăriile sau să ia o carte de pe un raft, nu săriți în ajutor, ci lăsați-i pe ei și vedeți dacă pot reuși singuri, cu condiția ca acestea să fie sigure.
Dăi copilului momente pentru a rezolva lucruri pentru el însăși, care vor duce la construirea caracterului. Trebuie să lăsăm copii să experimenteze, pentru a atinge în viitor succesul.

2.    Lauda este cheia, mai ales în cazul în care copilul dumneavoastră nu este într-o fază de cooperare. Încercați să fiți întelegători cu ei și lăudați-i doar atunci când este cazul.

3.    Copii au o rutină zilnică. La școală cei mici sunt mai cooperativi, pentru că ei stiu exact ce se cere de la ei. Așa trebuie făcut și acasă. Ei să știe de la început că atunci când micul dejun  este gata toată lumea trebuie să fie îmbrăcată, când vine ora mesei, ei trebuie să se spele pe mâini, nu povesti inainte de culcare până când toți copiii sunt în pijamalele etc.

4.    Înviorează-i prin jocuri. Dacă cel mic refuză un lucru încearcă să transformi acel lucru într-un joc. Dacă nu vrea să se încalțe cu pantofiorii noi, ajut-o să-i placă printr-un joc.. De exempluȘ spune-i că este Cenușăreasa și trebuie să ajungă la bal, cum poate să se încalțe cu adidașii, când prințul îi cunoaște doar acești pantofi. Vei vedea că va accepta pâna la urmă să-i poarte, dar important este să-i spuneți și cât de frumoasă este cu acești pantofi. 
În cazul băieților, le puteți spune că adidașii sunt magici și după un timp se vor activa super - puterile (să alerge mai repede, să se cațăre etc.) 
5.    Oferiți-i recompense doar când trebuie. Nu trebuie să îi dați recompensă pentru un lucru pe care îl face în viața de zi cu zi (îmbrăcatul, spălatul pe dinți, etc.), ci pentru lucruri foarte importante, cum ar fi, folosirea oliței. Dacă îi oferiți mereu recompensă, cel mic va face acel lucru doar pentru a primi recompensă, dar nu va învăța motivele reale pentru care face acel lucru.

6.    Încurajați lucrul în echipă. În cazul în care copilul dumneavoastră se luptă pentru o jucărie cu un alt copil, puneți un cronometru, timp de cinci minute și spuneți-i unui copil că poate avea jucăria până când aude soneria, iar apoi va fi rândul celuilalt copil să se joace cu jucăria respectivă.

7.    Lăsați-l pe copil să-și rezolve disputele minore, cu ceilalți copii. În loc să fiți un mediator între ei, stați deoparte și urmăriți felul în care cel mic abordează problema. Nu veți fi întotdeauna lângă el.

8.    Implicați-i în îndreptarea propriei greșeli. Dacă cel mic desenează pe pereți, cerei ajutor în spălarea peretelui. Sigur nu va refuza, deoarece, pentru el este un lucru nou și celor mici le plac lucrurile noi.

9.    Învățați-i pe cei mici să fie ordonați și respectuoși, cu ajutorul muzicii. În lumea muzicii veți găsi o sumedenie de cântece pentru copii (ex: cântece pentru copii – 7 ani de acasă).

10.    Nu refaceți ceea ce au făcut cei mici. În cazul în care copilul face patul, rezistă tentatiei de a nu corecta și a reface după placul tău.


 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI