Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-23 11:36:07 +0300 Uneori, o mamă are nevoie de puțin ajutor pentru a-și putea alăpta bebelușul. Descoperă 13 soluții naturale pentru creșterea producției de lapte matern! 13 alimente care ajută alăptarea

13 alimente care ajută alăptarea

13 alimente care ajută alăptarea 470 900
Uneori, o mamă are nevoie de puțin ajutor pentru a-și putea alăpta bebelușul. Descoperă 13 soluții naturale pentru creșterea producției de lapte matern!

1. Fulgii de ovăz: Ușor de preparat, oferă energie, controlează nivelul zahărului și reglează digestia.

2. Somonul - O sursă ideală de omega-3 și acizi grași esențiali

3. Spanacul – Ideal mamelor anemice, deoarece conține fier, calciu și acid folic, factori esențiali în dezvoltarea unui bebeluș.

4. Morcovii – Indiferent că îi consumi cruzi, fierți, copți sau sub formă de suc, morcovii reprezintă o sursă bogată de vitamina A care ajută la stimularea lactației și la creșterea calității laptelui matern.

5. Semințele de fenicul – Contribuie la calitatea laptelui matern, dar și la diminuarea efectelor colicilor bebelușilor.

6. Busuiocul – Frunzele de busuioc conțin o mulțime de antioxidanți, întărind sistemul imunitar și oferind un efect calmant.

7. Usturoiul – Este considerat ca fiind cel mai bun aliment pentru stimularea lactației. Totodată, acesta ajută la prevenirea oricărui tip de cancer.

8. Orzul – Ajută și la hidratare. Cea mai bună cale pentru a profita de beneficiile orzului, este să fie consumat fiert împreună cu alte legume.

9. Năutul – Conține o mulțime de proteine, dar și fibre, calciu și vitamina B.

10. Asparagusul – Este o legumă care trebuie să se regăsească în bucătăria oricărei femei care alăptează. Conține din abundența vitaminele A și K.

11. Orezul brun – Dacă ai nevoie și de extra energie imediat după naștere, atunci orezul brun este salvarea ta. Acesta va regla schimbările de atitudine și te va ajuta să te odihnești mai mult și mai bine. Totodată, va regla nivelul zahărului din sânge.

12. Uleiurile și grăsimile – Nu exclude uleiurile și grăsimile din dietă imediat după ce ai născut! Sigur, acestea trebuie consumate cu grijă, însă nu trebuie excluse deoarece ajută la aborbția vitaminelor și mineralelor prezente în alimentele pe care le consumi. De asemenea, reglează și tranzitul intestinal și crește producția de lapte matern.

13. Caisele – În timpul și după sarcină, hormonii îți vor da mari bătăi de cap, iar caisele sunt fructele de care vei avea nevoie. Acestea conțin o mulțime de calciu și fibre, care vor ajuta la stimularea lactației, dar și anumite substanțe care vor restabili echilibrul hormonal.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI