Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-31 17:30:02 +0200 Descoperă beneficiile pe care le oferă alăptarea dezvoltării bebelușului, dar și sănătății mamei! 16 lucruri mai puțin știute despre alăptare

16 lucruri mai puțin știute despre alăptare

16 lucruri mai puțin știute despre alăptare 470 900
Descoperă beneficiile pe care le oferă alăptarea dezvoltării bebelușului, dar și sănătății mamei!

1. Laptele matern al fiecărei mame are o compoziție unică, iar un bebeluș este capabil să facă diferența între laptele mamei sale și cel al unei alte femei.

2. Laptele maten conține anumite componente care pot vindeca, ceea ce înseamnă că te poți folosi de proprietățile acestuia pentru a grăbi procesul de vindecare al mameloanelor. O mulțime de mame se plâng de faptul că mameloanele sunt tot mai iritate și sensibile în urma alăptării, așa că te poți folosi de laptele matern pentru a accelera vindecarea acestora.

3. Bebelușii care sunt alăptați au un risc scăzut al apariției sindromului morții subite.

4. Alăptarea ajută o familie să economisească o mulțime de bani care ar fi folosiți pentru achiziționarea laptelui praf.

5. Riscul apariției osteoporozei, a bolilor de inimă sau al cancerului overian sau de sân este redus prin alăptare.

6. Mamele pot alăpta atunci când sunt bolnave/răcite – până în momentul în care boala sau răceala se manifestă, bebelușul a fost deja expus virusului sau bacteriei și este indicat pentru săsnătatea acestuia să continui alăptarea, deoarece va fi expus și la anticorpii pe care îi dezvoltă corpul mamei.

7. Cantitatea de lapte pe care o produce o mamă nu are nici o legătură cu mărimea sânilor ei.

8. Corpul unei proaspete mămici își poate reveni mai repede la forma inițială (de dinainte de sarcină) dacă mama alăptează. Hormonii eliberați în timpul alăptării ajută uterul să revină la dimensiunea normală mai rapid.

9. Efortul depus într-o sesiune de alăptat echivalează cu parcurgerea a 10 kilometri.

10. Bebelușii care sunt alăptați se îmbolnăvesc mai greu, având în vedere că este redus riscul apariției infecțiilor urechii, problemelor de stomac, astmului, diabetului sau al obezității infantile.

11. Datorită laptelui matern, bebelușul va accepta mai ușor la mâncarea solidă.

       Te-ar putea interesa si Avantajele alăptării pentru bebeluș, cât și pentru mamă

12. Laptele matern poate fi și cumpărat.

13. Contactul piele-pe-piele ajută alăptatea. Bebelușul se folosește de instinctele sale pentru a suge de la sânul mamei lui, iar corpul mamei poate regla temperatura bebelușului, în funcție de starea în care se află.

14. Aproximativ 75% dintre mămici sunt ”dreptace”, ceea ce înseamnă că sânul drept produce mai mult lapte.

15. Nu este niciodată necesar ca laptele matern să fie diluat. Acesta se va adapta în funcție de nevoile bebelușului.

16. Contrar opiniei generale, numărul găurilor din mameloanele mamelor diferă de la un caz la altul, existând întotdeauna cel puțin 2 surse prin care laptele ajunge la bebeluș.

Sursa: Popsugar.com   

 

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI