Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-06-01 13:10:41 +0300 Tu știi care sunt mâncărurile și băuturile care atentează la sănătatea bebelușului tău? 4 factori toxici pentru bebelușul tău

4 factori toxici pentru bebelușul tău

4 factori toxici pentru bebelușul tău 470 900
Tu știi care sunt mâncărurile și băuturile care atentează la sănătatea bebelușului tău?

Sarcina marchează începutul vieții tale ca mamă. Din momentul în care ai certitudinea că ești însărcinată, viața ia o nouă turnură. Devii mult mai precaută, te focusezi asupra dezvoltării copilului și eviți pe cât posibil elementele care ar putea să îl afecteze.

Fumatul și consumatul băuturilor alcoolice în timpul sarcinii sunt extrem de dăunătoare dezvoltării fătului, având în vedere că substanțele nocive ajung direct în placentă, iar apoi în corpul bebelușului. Însă, acestea nu reprezintă singurele pericole.

Un studiu recent rezlizat de cercetătorii de la Universitatea California susține faptul că anumite ”mâncăruri” moderne pot afecta dezvoltarea fătului și cresc riscul apariției malformațiilor. Mai jos, vei putea găsi câteva exemple de mâncăruri și lichide care pot cauza o mulțime de probleme dacă le consumi în timpul sarcinii.

1. Apa de la robinet

Deși există tot mai multe campanii care susțin faptul că apa de la robinet este potabilă și poate fi consumată fără restricții, lucrurile se schimbă în momentul în care vorbim de o sarcină. Este extrem de important să te menții hidratată în perioada sarcinii, însă nu bând apă de la robinet. Aceasta este tratată chimic și conține poluanți care, în mod normal, nu afectează sănătatea unei persoane. Însă, o femeie însărcinată este mai sensibilă, iar poluanții pot afecta dezvoltarea bebelușului tău. Cel mai indicat este să bei apă îmbuteliată sau de izvor. Dacă situația o cere, poți consuma apă de la robinet după ce ai fiert-o în prealabil.

2. Conserva de pește

Din când în când, oricine mănâncă pește la conservă. Este bun la gust, se prepară ușor și nu este nici scump. Însă, este extrem de periculos pentru făt. Peștele (tonul în special) conține metilmercur, care poate conduce la afectarea dezvoltării negurologice a fătului. Acesta poate avea deficit de atenție și dificultăți de învățare. Somonul la conservă conține policlorurați bifenil, ceea ce poate conduce la dezvoltarea tulburărilor mentale, a reflexelor întârziate și la încetinirea dezvoltării bebelușului.

3. Cofeina

Știm cu toții că prea multă cofeină dăunează atât mamei, cât și fătului, putând exista complicații atât în timpul sarcinii, cât și după naștere. Este dificil să renunți la cafeaua de dimineață, însă trebuie să ai în vedere faptul că sarcina este doar o perioadă. Cofeina în exces poate conduce la malformații, subnutriție și chiar moartea fătului.

4. Mâncarea la conservă

 Efectele mâncării la conservă nu sunt cu mult diferite de cele ale peștelui la conservă. Alimentele din conservă conțin o substanță chimică numită bisfenol A (BPA) care poate cauza o mulțime de probleme precum hiperactivitate, agresivitate sau probleme de reproducere în timpul sarcinii. Evită pe cât posibil să consumi mâncare la conservă, mai ales pe cele care conțin asparagus, ciuperci sau fasole.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI