Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-02-28 17:00:20 +0200 Acum că primul trimestru se apropie de sfârșit, dezvoltarea de bază a embrionului este completă. Simptomele deranjante încep să se diminueze, pe când riscul de pierdere a sarcinii dispare complet.  Săptămâna a 11-a de sarcină

Săptămâna a 11-a de sarcină

Săptămâna a 11-a de sarcină 470 900
Acum că primul trimestru se apropie de sfârșit, dezvoltarea de bază a embrionului este completă. Simptomele deranjante încep să se diminueze, pe când riscul de pierdere a sarcinii dispare complet.

Schimbările embrionului

În a 11-a săptămână a sarcinii, embrionul se mișcă în lichid cu o ”coregrafie” ce seamănă cu a unui înotător. În următoarele șase luni va crește, pregătindu-se pentru viața din afara mamei. În această săptămână uterul se ridică deasupra oaselor bazinului și medicul îl poate pipăi cu mâna sa.

Contactul sexual în timpul sarcinii

Contactul sexual nu este interzis, deși multe persoane așa cred. Din contră, acesta poate funcționa ca un factor anti-stres într-o perioadă încărcată pentru un cuplu. Excepție face cazul în care medicul vă recomandă să evitați contactul sexual din motive ce pun sarcina în pericol. În toate celelalte cazuri, vă puteți bucura de acesta. Multe femei cred că se vor simți incomod deoarece corpul lor și-a pierdut forma inițială, însă aici vă așteaptă o surpriză plăcută: hormonii amplifică dispoziția erotică a femeilor gravide și nu sunt puțini bărbații care găsesc atrăgătoare silueta iubitei lor, chiar și la o sarcină înaintată. Pe de altă parte, trebuie să știi că variațiile libidoului sunt dese și acest fapt îl privește atât pe bărbat, cât și pe femeie. În orice caz, comunicarea și înțelegerea reciprocă vor aduce echilibrul și vor face săptămânile sarcinii o perioadă de bucurie, care va predomina în relația emoțională a perechii.

La ce să te aștepți

Treci printr-a 11-a săptămână de sarcină și sfârșitul primului trimestru se apropie. Pielea femeii gravide suferă cele mai multe schimbări. S-ar putea ca dintr-o dată să ai acnee sau pielea uscată. Nu te panica. Cauza acestor schimbări o reprezintă hormonii. Este mult mai indicat să previi, decât să tratezi. Astfel, dacă această săptămână te găsește în perioada verii sau trăiești într-un mediu cu mult soare, asigură-i pielii tale protecție totală împotriva soarelui pentru a evita petele și decolorarea pielii. Iar dacă problema ta o constituie varicele, atunci răspunsul tău îl vei găsi în întrebarea: Le pot evita? Temperaturile ridicate vin la pachet și cu alte aspecte negative. Hipertermia, arsurile solare, oboseala din cauza căldurii sunt doar câteva dintre acestea. De aceea, nu trebuie să uiți de: crema antisolară, pălărie, bluze cu mânecă lungă, hidratare și umbră. Însă, pentru această fază a sarcinii există și vești bune. Greața matinală începe să dispară.  

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI