Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-03-28 11:47:36 +0200 Află mai multe despre activitățile care îți ajută copilul să își dezvolte creativitatea, în timp ce îi permit să se distreze, să socializeze și să învețe mai multe despre spiritul de echipă! Activități creative

Activități creative

Activități creative 470 900
Află mai multe despre activitățile care îți ajută copilul să își dezvolte creativitatea, în timp ce îi permit să se distreze, să socializeze și să învețe mai multe despre spiritul de echipă!

Activitățile care ajută copiii să își dezvolte creativitatea sunt cele care le permit totodată să se distreze, să socializeze și să învețe mai multe despre spiritul de echipă. În următoarele paragrafe vei putea regăsi câteva exemple de activități creative pentru toate vârstele.

Pentru bebelusi 

- Înotatul – Având în vedere că bebelușii sunt deja familiari cu un mediu lichid, aceștia își pot exersa abilitățile de înotători încă din primele luni de viață. Lecțiile de înot pentru bebeluși sunt din ce în ce mai preferate de părinți, pentru că le permit acestora să se relaxeze, să-ți întărească musculatura, să se joace și să petreacă mai mult timp cu părinții lor.

- Jocuri muzicale – Muzica ne relaxează pe toți, indiferent de vârstă. Conform ultimelor studii, bebelușii sunt extrem de senzibili la sunete, având primele reacții chiar din perioada în care se aflau în pântecele mamelor. În cadrul unui astfel de curs, un bebeluș își poate cunoaște mai bine corpul, învățând astfel să își coordoneze mult mai bine mișcările și să își îmbunătățească aptitudinile specifice vârstei acestuia.

Pentru copiii de 2-3 ani

- Dansul – Când copilul atinge vârsta de 2 ani, atunci poți fii sigur că este suficient de matur pentru a lua parte la un program de dans. Acesta își armonizează mișcările, își întărește musculatura, învață să își coordoneze mișcările mult mai bine, în timp ce socializează și află ce presupune lucrul în echipă. Această activitate îi va permite să își coordoneze mișcările în funcție de gânduri, să își activeze latura creativă și să devină mult mai stabil. Totodată, dansul este exercițiul ideal pentru copiii care suferă de scolioză sau platfus.

- Actoria – Prin intermediul actoriei, copilul își dezvoltă imaginația, imită sunete, intră în contact și începe să înțeleagă mult mai bine rolul oamenilor, animalelor, plantelor și obiectelor. De asemenea, învață să lucreze în echipă, să coopereze și să se dezvolte. Actoria ajută și la dezvoltarea copilului, îmbogățindu-i vocabularul și maniera în care își exprimă sentimentele și gândurile.

- Gătitul – Un copil poate deveni un mic bucătar în jurul vârstei de 3 ani. Gătitul ajută copilul să își exerseze mișcările de bază, să intre în contact cu principiile de bază ale matematicii prin intermediul gramajelor ingredientelor, să estimeze timpul și, cel mai important, să își dezvolte simțurile (auditiv, olfactiv, gustativ). În jurul vârstei de 4 ani, copilul poate învăța să lucreze cu gramaje mai complexe și să măsoare individual rațiile ingedientelor.

 - Poveștile – Jocurile cu povești – Poveștile sau basmele reprezintă una din ocupațiile preferate ale copiilor. La această vârstă, copilul adoră să asculte povești și se identifică, de cele mai multe ori, cu un anumit erou. O poveste ajută la dezvoltarea vocabularului și determină copilul să își exprime mult mai ușor sentimentele și gândurile. Un program de activități creative care implică participarea activă a copiilor în dezvoltarea poveștilor ajută enorm la dezvoltarea părții creative a acestora.

Pentru copiii de minimum 4 ani

- Pictatul –  Este o altă formă de comunicare care va arăta cum creativitatea copiilor este nelimitată. Oferă-i un pix sau o pensulă și acesta îți va arăta propria vesiune asupra lumii înconjurătoare.

- Cântatul – Dacă ai un copil talentat care ține ritmul fiecărei melodii, fredonează ori de câte ori are ocazia și pare să fi dezvoltat o pasiune pentru muzică, atunci este cazul să descoperi dacă este făcut pentru lumea muzicii. Poți începe cu un curs de canto, însă dacă pasiunea și talentul sunt peste limite, atunci o școală de muzică este mult mai indicată. Acolo, copilul va intra în contact cu muzica, notele, ritmul și instrumentele muzicale. După ce va împlini 5 ani, va fi pregătit să studieze un intrument muzical.

- Corul – În cazul în care copilul tău are ureche muzicală, dar este totodată timid, îl poți inscrie într-un cor. Astfel, el va învăța să socializeze și să își dezvolte abilitățile muzicale, fără prea multă presiune.

- Dansurile tradiționale – Sunt o mulțime de beneficii pe care le oferă o astfel de activitate. Copilul învață despre cultura țării, devine mai familiar cu sunetele tradiționale, învață să își coordoneze mișcările corpului și capătă mult mai multă încredere.

Cursuri de computer – Trăim în era informației și a tehnologiei și chiar dacă dezavuezi ideea de a permite copilului să petreacă mult timp în fața calculatorului, este necesar ca acesta să învețe principiile de bază ale informaticii și să intre în contact cu tehnologia încă de mic.

- Cursuri de siguranță – Pentru a deveni un șofer prudent în viitor, este necesar să îl inveți de mic riscurile la care se expune atunci când circulă singur pe stradă. Un astfel de curs îl poate determina să acorde mai multă atenție detaliilor care, de cele mai multe ori, sunt cele care fac diferența. Totodată, copilul va învăța mai multe despre decență și prudență.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI