Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-04-15 17:12:30 +0300 Contuziile pot fi extrem de periculoase dacă nu ești informat corespunzător asupra efectelor acestora. Află mai multe! Contuziile

Contuziile

Contuziile 470 900
Contuziile pot fi extrem de periculoase dacă nu ești informat corespunzător asupra efectelor acestora. Află mai multe!

Sigur că fiecare părinte are tendința de a acorda o atenție excesivă afecțiunilor copiilor, însă sunt și anumite cazuri în care grija acestora este întemeiată, iar contuziile reprezintă una dintre ele. De exemplu, după o lovitură puternică la cap, trebuie să fii cât poți de precaut. În primul rând, trebuie să ai grijă de rană, oriunde s-ar afla aceasta, iar apoi să urmărești copilul, pentru a te asigura că nu are un comportament ieșit din comun sau niște reacții neobișnuite.

În caz de contuzie:

  • Copilul se simte amețit și are stări de greață;
  • Acesta nu-și amintește ce s-a întâmplat chiar înainte de accident;
  • Prezintă o durere de cap ușoară;
  • În cazul în care copilul este inconștient, cere sfatul unui medic, după ce te asiguri că acesta este în siguranță. În cazul în care copilul nu și-a revenit după maximum 30 de minute, mergi de urgență la spital.
  • În cazul în care copilul este inconștient, cheamă o ambulanță. În același timp, verifică-i respirația. Dacă acesta nu respiră, se va cere de urgență un sfat medical avizat și se va interveni cât mai rapid.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI