Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-02 10:45:54 +0200 Nu este usor să fii părinte.Citește câteva sfaturi care te vor ajuta într-una dintre cele mai frumoase și dificile perioade și încearcă să aplici cât mai multe dintre acestea.       Sfaturi pentru viitorii părinți

Sfaturi pentru viitorii părinți

Sfaturi pentru viitorii părinți 470 900
Nu este usor să fii părinte.Citește câteva sfaturi care te vor ajuta într-una dintre cele mai frumoase și dificile perioade și încearcă să aplici cât mai multe dintre acestea.

Nu este usor să fii părinte. Partea bună este că ai la dispoziție câteva luni să te obișnuiești cu ideea, să înveți mai multe despre emoțiile, ritualurile sau gândurile care te vor sufoca în perioada postnatală. Citește câteva sfaturi importante și încearcă să aplici cât mai multe dintre acestea.      

Gândește pozitiv! Gândurile și sentimentele din timpul actului sexual sunt cele care stau la baza sănătății și echilibrului viitorului copil. Dragostea și afecțiunea dintr-un cuplu, cât și dorința acestora de a mări familia sunt cele mai bune condiții pentru o dezvoltare armonioasă. Cocepția reprezintă începutul vieții, așa că este indicat să adopți o atitudine pozitivă imediat după ce ai luat decizia de a da viață unui copil.

Bucură-te de noul tău proiect! Cea mai mare onoare a unui cuplu este misiunea de a aduce un copil pe această lume. Abia ai aflat că vei avea un copil? Nu-i nimic. Ai suficient timp pentru a plănui nașterea, botezul sau prima lui aniversare în detaliu, pentru a-i oferi copilului tău doar ce este mai bun.

Adoptă un stil de viață sănătos! Evită consumul de alcool și de țigări mai ales în timpul sarcinii. Odihnește-te cât de mult poți. Stabilește-ți o alimentație bazată pe fructe, legume, nuci, boabe și pește. O nutriție potrivită și un stil de viață echilibrat sunt benefice atât pentru sănătatea ta, cât și pentru cea a viitorului copil.

Nu uita să... respiri! Fie că ești în parc, într-o pădure, pe malul mării sau într-un loc relaxant, ține minte să inspiri și să expiri intens. O gură de aer sănătoasă oxigenează creierul și sângele și implulsionează dezvoltarea armonioasă a organelor copilului. Cele mai bune activități pe care le poți face în timpul sarcinii sunt înotul, plimbatul sau cititul cu voce tare. Acestea îți vor permite să îți lucrezi atât corpul, cât și mintea.

Fii tu însăți!  Apreciază lucrurile frumoase pe care ți le oferă viața. În timpul saricinii încearcă să te bucuri cât mai mult de timpul pe care îl petreci ascultând muzică sau vizionând o piesă de teatru. Prin intermediul pasiunilor tale este posibil ca viitorul tău copil să dezvolte o sensibilitate aparte pentru artă.

Fă loc culorii în viața ta! Tot mai multe studii arată faptul că lumina și culorile ajută la inducerea unei stări pozitive și revigorante. Starea ta de spirit influențează dezvoltarea copilului și tocmai de aceea este recomandat să porți culori vesele, mai ales în timpul sarcinii. Poți încerca ceva nou în fiecare zi și nu doar în vestimentație. Din când în când, o redecorare a camerei tale de relaxare poate face minuni.

Fă-ți timp pentru muzică! Preferințele muzicale diferă de la o persoană la alta și este recomandat să asculți ceea ce îți place înainte de toate. Însă, mai multe studii au arătat că muzica clasică este cea mai benefică pentru dezvoltarea armonioasă a corpului. Atât mama, cât și tatăl ar trebui să cânte copilului în timpul sarcinii, chiar dacă acesta nu este unul din talentele lor. Astfel, copilul se va obișnui cu vocea părinților și va putea să se atașeze mult mai ușor de aceștia după naștere.

Vorbește zilnic cu copilul tău! Comunică-i copilului tău gândurile și credințele tale, spune-i cât de mult aștepți nașterea lui și momentul în care îl vei ține în brațe.

Iubește-l! Iubește-ți copilul dinainte de a deveni o ființă vie. Sunt o mulțime de specialiști care cred cu tărie că un copil este capabil să audă vorbele drăgăstoase ale mamei și să simtă ceea ce aceasta vrea sa îi transmită. Dragostea pe care i-o vei oferi copilului va fi inevitabil propagată în viitoarele sale relații. 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI