Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-01-30 16:14:11 +0200 Lucrurile nu sunt niciodată simple pentru mamele singure. Însă, lucrurile tind să devină mai complicate atunci când acestea se lovesc de întrebări tot mai nepotrivite... 5 întrebări pe care nu trebuie să le adresezi unei mame singure

5 întrebări pe care nu trebuie să le adresezi unei mame singure

5 întrebări pe care nu trebuie să le adresezi unei mame singure 470 900
Lucrurile nu sunt niciodată simple pentru mamele singure. Însă, lucrurile tind să devină mai complicate atunci când acestea se lovesc de întrebări tot mai nepotrivite...

Un copil reprezintă întotdeauna un motiv de fericire. Însă, pe cât de minunată este experiența materinității, pe atât de grea poate fi dacă ești o mamă singură. Indiferent că este o alegere asumată sau nu, societatea tinde să fie dură cu mamele singure, neînțelegând pe deplin situația și greutățile pe care acestea le întâlnesc zi de zi.

Ideea de familie tradițională, formată din mamă, tată și cel puțin un copil, nu mai este atrăgătoare pentru toate femeile. Foarte multe dintre acestea se simt mult mai confortabil să își crească singure copilul sau copiii. Însă, nu se simt la fel de confortabil să răspundă întrebărilor tendențioase.

Christine Coppa este una din femeile care s-a lovit de întrebările nepotrivite ale diferitor oameni și a decis să vorbească liber despre aceste situații neplăcute, pentru a atrage atenția asupra impactului puternic pe care îl pot avea cuvintele nepotrivite asupra femeilor însărcinate care nu au un partener alături.

  1. Unde-i tatăl?

Dacă o femeie a făcut foarte clară ideea că este singură, nu îți rămâne decât să accepți acest fapt, fără a pune întrebări suplimentare. Dacă ea este dispusă sau pregătită să vorbească despre acest subiect, o va face fără presiuni inutile.

  1. Ai vrut să rămâi însărcinată sau a fost un accident?

Indiferent că a fost sau nu un accident faptul că a rămas însărcinată, dacă aceasta se va decide să păstreze copilul nu va dori sub nici o formă să se refere la viitorul ei bebeluș ca la un ‘accident’, având în vedere că acest termen are o conotație negativă. Dacă te interesează statusul emoțional al mamei, poți încerca o altă abordare: ‘Wow! Ce surpriză! Cum te simți?’

  1. Te-ai gândit la toate variantele?

Aceasta este una dintre cele mai deranjante întrebări, pentru că sugerează faptul că viitoarea mamă a luat în considerare și varianta avortului. O astfel de întrebare este una deplasată, având în vedere sensibilitatea subiectului. Totodată, trăim în era comunicării și majoritatea femeilor moderne sunt informate asupra tuturor soluțiilor alternative.

  1. Nu crezi că bebelușul va avea nevoie de un tată?

Aceasta este o presupunere validă, având în vedere faptul că o mulțime de studii au demonstrat faptul că implicarea activă a unui tată în dezvoltarea copilului este mai mult decât benefică. Însă, la polul opus, un bărbat care nu are dorința de a deveni tată poate fi cauza mai multor aspecte negative în creșterea copilului. Legătura de sânge nu este suficientă pentru a te putea baza că un bărbat va fi un tată bun. Copilul poate identifica o figură parternă în bunicul, unchiul sau chiar viitorul prieten/soț al mamei sale.

  1. Îți permiți să îl crești singură?

Statutul financiar al unei persoane este personal, având în vedere că fiecare dintre noi avem anumite nevoi și dorințe. Dacă o femeie muncește și este capabilă să își acopere cheltuielile integral, atunci cu siguranță a luat în calcul și viitoarele nevoi ale copilului. Totodată, întrebările care sunt legate de veniturile și cheltuielile unei persoane sunt întotdeauna deplasate, indiferent de context.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI