Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 10:30:16 +0200 Un copil se poate integra în orice casă, însă este necesar ca înainte de sosirea acestuia să fie creat un mediu adecvat și primitor. 5 schimbări pe care să le faci înainte de sosirea copilului

5 schimbări pe care să le faci înainte de sosirea copilului

5 schimbări pe care să le faci înainte de sosirea copilului 470 900
Un copil se poate integra în orice casă, însă este necesar ca înainte de sosirea acestuia să fie creat un mediu adecvat și primitor.

Un copil se poate integra în orice casă, însă este necesar ca înainte de sosirea acestuia să fie creat un mediu adecvat și primitor. Începe cu fumatul, pe care este indicat să îl interzici mai ales în preajma copilului, continuă cu o curățenie pe măsură și încheie cu achiziționarea echipamentului necesar pentru noua schimbare.

1. Nu (mai) fuma! Încă de la începutul sarcinii este recomandat să te ferești de fumatul activ sau pasiv, pentru că acest obicei poate dăuna sarcinii. Tocmai de aceea nu ar trebui să te sfiești să impui o regulă anti-fumat în casa ta. Dacă locuiești cu fumători, aceștia își pot continua stilul de viață, însă în spații deschise, unde să îți ofere posibilitatea de a respira aer curat.

2. Alege camera copilului. Sigur, bebelușul nu va avea nici o așteptare în privința camerei, însă asta nu ar trebui să te împiedice să oferi copilului tău tot ce are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă. O cameră liniștită și luminoasă este mai mult decât suficient. Dacă nu ai posibilitatea să-i oferi o cameră separată, atunci poți amenaja dormitorul pentru a-i face loc bebelușului în sau lângă patul părinților săi.

3. Reamenajează mobila. În primele trei luni copilul trebuie să stea foarte aproape de mama sa, așa că este posibil ca mobila din întreaga casă să fie reamenajată.

4. Curăță cu atenție întreaga casă sau cel puțin zona pe care o să o folosească bebelușul tău. În primul rând, renunță la toate obiectele care nu îți sunt necesare, pentru a face loc echipamentului de care o să ai nevoie. Redecorează camera utilizând o vopsea fără miros. Înlocuiește sau curăță intens covoarele și alte obiecte cu care copilul tău ar putea intra în contact. De asemenea, nu uita să cureți intens ferestrele, ușile și chiar mobila. Pentru astfel de activități poți cere ajutorul celor dragi sau poți opta pentru serviciile unui specialist.

5. Nu uita de siguranța copilului tău! Camera copilului trebuie să îndeplinească anumite măsuri de siguranță și de acomodare, pentru a face tranziția mult mai ușoară.

      Echipamentul standard

Mobila

  • Un pătuț cu o saltea anatomică nouă. Dacă pătuțul are bare, atunci acesta trebuie să întrunească măsurile de siguranță stabilite de specialiști, pentru ca distanța dintre bare să nu faciliteze accidentele. Cu cât este mai spațios pătuțul, cu atât va putea fi folosit mai mult. Totodată, acesta poate fi transformat într-un pat standard, prin înlăturarea barelor și schimbarea saltelei.
  • Măsuța de schimb (opțională). Nu toate mamele își achiziționează o masă de schimb, având în vedere că unii medici pediatri nu recomandă un astfel de echipament. Măsuța va fi necesară doar pentru câteva luni, însă aceasta poate simplifica munca unei mămici.
  • Dulapul. Fiecare bebeluș are nevoie de propriul spațiu de depozitare și tocmai de aceea este indicat ca hainele acestuia să fie aranjate separat de cele ale părinților.
  • Scaunul balansoar (opțional). Chiar dacă nu este un item impedios, acest scaun poate ajuta semnificativ o mămică atunci când dorește să își adoarmă bebelușul cu un cântec de leagăn sau când alăptează.

Alte piese de mobilier folositoare

  • O bară de protecție (amortizor) pentru pătuț. Aceasta este plasată strategic, pentru a împiedica eventualele accidente. Este recomandată folosirea acesteia din momentul în care bebelușul începe să își miște intens corpul (de la 4 luni).
  • O saltea protectoare este ideală pentru schimbarea în siguranță a copilului și menținerea calității celorlalte piese de mobilier.
  • O plasă împotriva țânțarilor este un accesoriu esențial, indiferent de anotimp. Aceasta este recomandată chiar și în vacanțe, pentru a oferi protecția necesară copilului tău împotriva mușcăturilor insectelor.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI