Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2018-02-14 15:02:42 +0200 5 activități distractive în sezonul rece

5 activități distractive în sezonul rece

5 activități distractive în sezonul rece 470 900
Cum să ne distrăm cu cei mici iarna, deși nu este zăpadă

Iată o provocare la care dăm mai jos câteva sugestii. 

Pentru copii, iernile sunt despre jocurile în zăpadă, dar și în casă. Aceștia sunt foarte bucuroși când văd zăpada, chiar dacă afară este rece, copiii nu simt frigul așa puternic, încălzindu-se la gândul că se vor juca și se vor da cu sania împreună cu prietenii lor. Însă, în acest an copiii nu prea au avut parte de zăpadă. Cum puteți compensa? Cu distracție din plin în casă, cu activități amuzante de interior, dar și de exterior.

Iată câteva idei, dragi mămici și tătici:

1. Construirea unui piste de bowling din… “oameni de zăpadă”. Ceea ce vă trebuie sunt 5-6 pahare de plastic, materiale pentru ochi, nas, gură și bineînțeles floricele de porumb, care sunt atât de delicioase  
-  veți lipi pe fiecare pahar ochii, gura și nasul, astfel încât să semene cu niște fețe zâmbitoare;
- umpleți paharele de plastic cu floricele de porumb,
- apoi le aranjați sub formă de piramidă, 
- faceți din lână sau bumbac mingii cu care copiii să nimerească piramida din oameni de zăpadă,
- puteți să așezați copiii întâi mai departe de piramidă, iar dacă nu nimeresc, apropiați-i de țintă cu câte 1-2 pași. Spor la distracție!

2. Construirea oamenilor de zăpadă din imagini și cuvinte. Ceea ce vă trebuie sunt imagini imprimate pe hârtie si cuvinte cheie scrise pe altă foaie. Jocul va fi precum un puzzle de imagini și cuvinte (ex.: imagine – nasul omului de zăpadă, iar cuvântul cheie – parte a corpului prin care se respiră). Cei mici trebuie să unească imaginile pentru a construi omul de zăpadă cu ajutorul cuvintelor cheie.

3. Jocul „Freeze!” sau Stai nemișcat! precum statuile este un joc muzical, melodiile fiind alese de cei mici. Ceea ce vă trebuie este un spațiu în care copii să danseze și bineînțeles muzică.
Atunci când muzica se oprește aceștia trebuie să „înghețe” pe loc, iar cel care se mișcă trebuie să părăsească jocul. Se repetă jocul odată cu repornirea muzicii, câștigător fiind cel care rămâne ultimul în joc.

4. Dacă în iarna aceasta nu prea am avut gheață, încearcați cu cei mici să creați împreună gheață de diferite mărimi și culori. Ceea ce va trebuie este multă apă, matrițe de diferite dimensiuni și coloranți alimentari non-toxici. Puneți apa într-o matriță împreună cu colorantul alimentar ales de cel mic, amestecați, puneți la congelator compoziția și așteptați.
Apoi scoateți formele cu gheață colorată și imaginați împreună cu cel mic o poveste simpatică cu personajele confecționate chiar de voi.

5. Jucați-vă de-a mima. Puteți fredona colinde sau mima personaje din desene animate. Pentru a fi cât mai amuzant și puțin mai dificil, alegeți personaje precum renul Rudolf sau spiridușii Moșului.

Sper că v-am fost de ajutor cu aceste idei, ne reîntâlnim în articolul următor.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători