Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-17 15:28:58 +0300 Descoperă mai multe despre cele mai frecvente cauze care îi pot afecta viața copilului tău! 5 cauze și semne ale stresului unui bebeluș

5 cauze și semne ale stresului unui bebeluș

 5 cauze și semne ale stresului unui bebeluș 470 900
Descoperă mai multe despre cele mai frecvente cauze care îi pot afecta viața copilului tău!

      5 cauze ale stresului

1. Discomfortul fizic

Discomfortul fizic generat de durere, oboseală, frig, foame sau extenuare, poate fi cauza predominantă a stresului unui bebeluș. Acesta se poate simți stresat atunci când învață să execute anumite acțiuni obișnuite și anxios dacă este speriat, flămând, ud sau înfrigurat.

2. Companie deprimantă

Unui bebeluș îi place să privească o persoană veselă, expresivă și familiară, fiind în principal atașat de mama sa. Bebelușul unei mămici care suferă de depresie răspunde mult mai greu stimulilor, iar starea de spirit a mamei se poate transmite cu ușurință către copil.  

3. Separarea de părinți

Părinții și, în general, persoanele care au grijă de bebeluși, sunt cele în prezența cărora copiii se simt cel mai confortabil și în siguranță. Atunci când sunt separați de aceștia, bebelușii au tendința de a se simți anxioși și pot plânge pentru o perioadă nedeterminată, exprimându-și astfel stresul la care sunt supuși.

4. Stresul din mediu

Atunci când un bebeluș schimbă mediul, acesta poate găsi dificil să se adapteze schimbărilor, mai ales dacă vorbim de un mediu luminos și zgomotos. Sunetele noi și puternice îl pot deranja și pot crește nivelul de stres.

5. Neglijența mamei

Un bebeluș poate suferi enorm dacă mama sa nu este alături, mai ales în primele săptămâni de viață. Nivelul cortizolului, al hormonului de stres, se absoarbe în corpul bebelușului atunci când simte că este ignorat. În urma unui astfel de episod, copilul poate fi anxios chiar și cu o zi mai târziu, fiindui afectată și imunitatea. Așadar, este extrem de important ca mama să acorde cât mai multă atenție copilului pentru a-l menține fericit, sănătos și departe de stres.

      5 semne ale prezenței stresului

1. Este agitat

Starea de agitație a unui bebeluș poate fi un indicator al stresului. Dacă observi că bebelușul nu se poate odihni bine, că nu își găsește locul și că plânge mai tot timpul, atunci este cu siguranță stresat. Pentru a-l calma, învelește-l într-o păturică și ia-l în brațele tale.

2. Plânge necontrolat

Acesta este un alt semn al prezenței stresului. Dacă este expus în exces la sunete, lumini și agitație, acesta se poate simți epuizat. De asemenea, nu încerca să îl hrănești atunci când bănuiești că aceasta ar putea fi cauza, deoarece nu vei face altceva decât să înrăutățești situația. Dacă plânge, se zvârcolește, evită contactul vizual și își arcuiește spatele, atunci trebuie să creezi un mediu cât mai liniștit și relaxant, în care copilul să se simtă din nou în siguranță.

 3. Are probleme cu somnul

Dacă se trezește mai des decât este cazul în timpul nopții, atunci cu siguranță stresul face parte din viața bebelușului.

4. Suferă de afecțiuni digestive

Dacă îl doare burtica, copilul nu se va putea relaxa, iar de aici vor fi declanșate o mulțime de alte probleme, printre care și stresul. Bebelușul poate scuipa laptele, poate fi constipat sau poate avea chiar și indigestie. Masează-i stomacul pentru a ajuta la eliminarea stresului din corp.

5. Evită contactul vizual

Atunci când bebelușul nu mai caută să stabilească un contact vizual sau evită să își exprime sentimentele, poate fi afectat de stres. Dacă ai un copil expresiv care a devenit din senin liniștit și dezinteresat, atunci trebuie să iei măsuri, deoarece este stresat.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI