Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-04-07 16:57:07 +0300 Fie că o recunoaște sau nu, o mamă va decide cum își va educa bebelușul abia după ce va afla sexul acestuia. 5 diferențe între a crește un băiat sau o fată

5 diferențe între a crește un băiat sau o fată

5 diferențe între a crește un băiat sau o fată 470 900
Fie că o recunoaște sau nu, o mamă va decide cum își va educa bebelușul abia după ce va afla sexul acestuia.

Când vine vorba despre creșterea copiilor, fiecare mamă are formate câteva idei pe care le va modifica sau nu pe parcurs. Însă, fie că o recunoaște sau nu, o mamă va decide cum își va educa bebelușul abia după ce va afla sexul acestuia. Deși iubirea unei mame este distribuită în mod egal pentru copiii ei, aceasta va lua decizii diferite în funcție de sexul copilului.

Mai jos, vei putea descoperi cele mai comune situații în care mamele fac diferențe între copiii lor.

  1. Mama este mai dură cu băiatul

O mamă are tendința de a își educa băiatul să nu țipe sau să se controleze atunci când va simți nevoia să plângă. Deși pare greu de crezut, o fată are mai multă libertate atunci când vine vorba de exprimarea sentimentelor și va putea plânge sau ridica vocea mult mai des decât un băiat.

  1. Încurajează băiatul să fie mai masculin

În unele culturi, este esențial ca una dintre trăsăturile de bază ale unui băiat/bărbat să fie mascunilitatea. Acestuia i se va cere să își ascundă suferința și să îndure, chiar dacă va fi la fel de afectat ca o fată.  

  1. Folosește cuvinte “specifice” sexului masculin sau feminin

Nici când vine vorba de laudă nu putem vorbi despre un teren comun, deoarece mamele de băieți folosesc cuvinte ca “deștept” sau „isteț” atunci vând vor să sublinieze faptul că se simt mândre, pe când mamele de fete își numesc copilele „frumoase”, „drăguțe” sau „prințese”. O calea de mijloc este posibilă, având în vedere că și fetele pot fi și sunt istețe, la fel cum și băieții sunt simpatici și frumoși.

  1. Este mult mai strictă cu fata decât cu băiatul

Este adevărat, fetele nu sunt la fel de puternice ca băieții din punct de vedere fizic. Însă, se poate lucra la acest capitol, iar din punct de vedere psihologic, aceștia sunt la fel de puternici. Ambii trebuie pregătiți pentru provocările vieții și nu trebuie privați de libertate doar pentru că s-ar putea întâmpla ceva rău.

  1. Băieții sunt încurajați să ia inițiativa mai des

Doar pentru că societatea spune că băiatul va fi capul familiei într-o zi, nu trebuie să ignori faptul că și o fată poate le fel de bine să aibă acest rol. Tiparul familiei tradiționale în care bărbatul se ocupa de finanțe, iar femeia de familie începe să fie înlocuit de cel al familiei moderne, în care cei 2 sunt parteneri în toate.

Sursa: Momjunction.com

  

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI