Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-18 09:58:05 +0300 Crezi că ești singura care are în minte tot felul de scenarii atunci când vine vorba de copilul sau copiii ei? 5 frici comune ale noilor părinți

5 frici comune ale noilor părinți

5 frici comune ale noilor părinți 470 900
Crezi că ești singura care are în minte tot felul de scenarii atunci când vine vorba de copilul sau copiii ei?

Frica nr. 1 – Un copil îmi va distruge căsnicia.

Un copil poate fi liantul dintr-o familie sau elementul care o va distruge? Ei bine, un copil nu este nici una nici alta. Căsnicia nu poate fi distrusă atât de ușor dacă partenerii comunică suficient, se susțin unul pe celălalt și nu uită să ofere omului de lângă spațiu atunci când are nevoie. Sigur, prezența unui copil schimbă total mersul lucrurilor într-o familie, însă ține doar de cei 2 dacă va fi un element pozitiv care să le ofere în fiecare zi puterea de care au nevoie sau un motiv de griji. Este important ca cei doi să facă eforturi comune pentru a securiza rolurile de parteneri de cuplu, investind resursele de timp și energie și în acea direcție. De asemenea, este util ca ei să comunice la nivel afectiv, exprimând emoțiile și nevoile legate de propria persoană dar și în raport cu celălalt. Rezervă săptămânal o zi doar pentru voi 2, apelând la unul dintre bunici pentru a avea grijă de copil sau la o dădacă, și astfel trecerea va fi mult mai lină.

Frica nr. 2 – Nu mă voi atașa de copil.

Pentru unii părinți, dragostea maternă sau paternă se instalează în primul moment în care își zăresc copilul sau la prima atingere. Însă, pentru majoritatea, stabilirea unei conexiuni necesită timp. Mamele au cele mai mari probleme în a se atașa de bebelușii lor datorită furtunilor hormonale care se pretrec imediat după naștere. Durează puțin până este restabilit echilibrul și nici un părinte nu trebuie să se forțeze să simtă anumite lucruri.

Depresia postnatală este un subiect important și prea puțin dezbătut, având în vedere daunele pe care le poate produce psihicului unei proaspete mămici. O mamă se învinovățește pentru faptul că nu se poate conecta cu bebelușul ei, deși 70-80% dintre acestea întâmpină astfel de probleme. Dacă ești una dintre ele, este important să știi că nu ești singură și că este recomandat să vorbești despre ceea ce simți cu cineva apropiat sau cu un specialist.

Frica nr. 3 – Nu voi putea alăpta.

Din păcate, un copil nu vine la pachet cu instrucțiuni de folosire. Una dintre cele mai mari griji ale mamelor este aceea că nu vor avea suficient lapte pentru a-și hrăni natural copilul. Dacă te identifici, te sfătuim să respiri adânc și să te calmezi, pentru că există soluții care înlocuiesc laptele matern și proprietățile acestuia. Copilul tău se va putea dezvolta la fel de bine și cu lapte praf în cazul în care nu îl vei putea alăpta.

Frica nr. 4 – Nu îmi voi ține bine copilul în brațe.

Nimic nu pare mai fragil decât un nou-născut. Suflete de câteva kilograme cer să fie luate în brațe, însă majoritatea părinților se panichează. Aceștia au senzația că bebelușul este mult prea mic, fin și delicat pentru a putea fi mișcat, însă se înșală.

Sigur, este necesară puțină atenție, având în vedere că un bebeluș nu își poate susține capul în primele luni de viață, însă cu puțin antrenament, totul va fi mai mult decât bine.

Frica nr. 5 – O să îmi rănesc copilul.

Accidentele se întâmplă. Însă, nu îți poți trăi viața ca și cum riscul ar pândi după fiecare colț. Treptat, vei conștientiza și tu că probabilitatea ca tu să îți rănești copilul este extrem de mică și te vei concentra pe educarea și responsabilizarea copilului pentru a evita pericolele cu adevărat reale.

Un părinte își va face întotdeauna griji pentru copilul său, însă pe măsură ce trec anii va învăța să aibă încredere în intuiție și să își aleagă lucrurile pentru care merită cu adevărat să se îngrijoreze.

Sursa: Parents.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI