Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-03-24 16:56:54 +0200 Adolescenții sunt complicați, dar nimic nu se compară cu stilul sinuos al adulților... 5 lucruri pe care nu trebuie să le spui copilului tău

5 lucruri pe care nu trebuie să le spui copilului tău

5 lucruri pe care nu trebuie să le spui copilului tău 470 900
Adolescenții sunt complicați, dar nimic nu se compară cu stilul sinuos al adulților...

Adolescenții sunt complicați. Cea mai dificilă etapă a fost indentificată ca fiind perioada de la 10 la 12 ani, când aceștia sunt încă niște copii, dar doresc să fie tratați ca adulții. Această vârstă este dificilă din mai multe motive: unii se dezvoltă fizic mai lent, alții mult prea rapid, devin mult mai curioși, dar și secretoși, iar hormonii nu fac altceva decât să îi transforme din copiii dulci care nu se dezlipeau de mamele lor în tineri irascibili cu secrete care consideră că nimeni nu îi înțelege.

Orice părinte care are un adolescent ajunge să devină expert în arta negocierii, însă sunt o mulțime de aspecte pe care părinții le omit, atunci când vine vorba de copiii lor și crează o prăpastie între generații. Dacă și tu ai probleme de comunicare cu micuțul adolescent, atunci este indicat să te pui în temă asupra lucrurilor pe care nu trebuie să le spui niciodată copilului tău.

  1. La ce te gândești?

Este important să îi oferi copilului libertate și încredere, pentru a putea decide singur că este momentul să deschidă o discuție cu unul dintre părinți. Dacă se va simți sufocat de prea multe întrebări, va deveni defensiv și nu îți va mai spune niciodată ce are în minte. Oricât de mult ai încerca, nu îți poți proteja copilul de tot ce e rău. Lasă-l să facă anumite greșeli și asigură-l că vei fi alături pentru a-l ajuta atunci când ți-o va cere.

  1. Dacă ai învăța atât de mult pe cât pierzi vremea, ai avea note mai bune.

Toți părinții vor ca micuții lor să se descurce cât mai bine la școală, însă uneori educația nu are legătură cu notele. Dacă ai un copil autodidact care adoră să învețe, dar nu pune preț pe note, atunci nu îți rămâne altceva decât să îl încurajezi să devină cât mai bun în ceea ce își dorește. Pasiunile și activitățile extrașcolare îi vor dezvolta creativitatea și îl vor determina să identifice lucrurile sau materiile la care se pricepe și să se dedice aprofundării acestora.

  1. Nu e mare lucru. Treci odată peste asta.

Dacă nu cunoști toate detaliile unei probleme, este indicat să nu folosești această frază cu copilul tău. Ceea ce pare nesemnificativ pentru tine este posibil să fie un aspect dureros pentru acesta și tocmai de aceea nu este capabil să depașească momentul. Dacă traversează o perioadă mai dificilă, oferă-i sprijinul de care are nevoie și asigură-l că problemele lui sunt și ale familiei, pentru a ști că nu duce lupta de unul singur.

  1. Nu discutăm acum despre asta.

Este un alt mod de a spune copilului că nu dorești să te implici în rezolvarea problemelor sale. Dacă într-adevăr nu poți purta o discuție cu copilul pe o anumită temă, oferă-i un motiv rațional pentru a ști că ești interesat de problemele sale și vei reveni asupra acestora cu prima ocazie.

  1. Pentru că așa am spus eu.

Întoarce-te în timp și amintește-ți de momentele în care părinții tăi îți spuneau același lucru. Cum te simțeai? Nu era unul dintre cele mai frustrante lucruri acela că mama sau tatăl tău se foloseau de puterea pe care o aveau fără un motiv? Autoritatea pe care o ai asupra copilului trebuie să fie limitată. Dacă vei face abuz, acesta va ajunge într-un stadiu în care nu va mai ține cont de părerile tale și va începe să ascundă cât mai multe detalii.

Sursa: Popsugar.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI