Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-01-03 16:41:05 +0200 Un bebeluș învață să vorbească, să meargă, să zâmbească, să se distreze etc. în primii ani de viață, însă sunt câteva lucruri pe care le deprinde încă din pântecul mamei sale. 5 lucruri pe care un bebeluș le învață în pântecul mamei sale

5 lucruri pe care un bebeluș le învață în pântecul mamei sale

5 lucruri pe care un bebeluș le învață în pântecul mamei sale 470 900
Un bebeluș învață să vorbească, să meargă, să zâmbească, să se distreze etc. în primii ani de viață, însă sunt  câteva lucruri pe care le deprinde încă din pântecul mamei sale.

1. Recunoaște sunete

Dacă îți închipuiai că un bebeluș este calm și liniștit atunci când este în uter, atunci trebuie să știi că nu te puteai înșela mai tare. Bebelușii sunt capabili să asculte și, în unele cazuri, să recunoască sunete înainte de a se naște. De asemenea, fătul poate recunoaște vocea mamei lui, fiind mult mai liniștit și concentrat atunci când aceasta vorbește.

Acest aspect a fost determinat în urma unui studiu unde cercetătorii au testat reacțiile unui bebeluș la auzul vocii mamei sale și al unei femei străine. Acesta a fost mult mai atent și liniștit în momentul în care mama sa a început să vorbească. De asemenea, studiul a arătat și faptul că un bebeluș preferă vocea mamei în detrimentul oricărei alta.

Te-ar putea interesa si: Spune adio obiceiurilor nesănătoase!

2. Poate face diferența între limbi

Acum că am determinat că un bebeluș are un auz bun, trebuie să menționăm și că acesta începe să învețe limba nativă înainte de a se naște. Bebelușul va acorda mai multă atenție oricui va vorbi în limba pe care o folosește și mama sa. Un studiu efectuat în anul 2011 de către Universitatea British Columbia susține faptul că bebelușii care provin din familii bilingve sunt capabili să facă diferența între cele 2 limbi (de regulă, engleză și franceză).

Te-ar putea interesa si: Concepția

3. Recunoaște lumina

Ochii unui bebeluș sunt închiși până în luna a șaptea a sarcinii. Însă, chiar și atunci când îi are deschiși, fătul nu poate distinge prea multe detalii în jurul său. Însă, mai multe studii susțin faptul că dacă vei îndrepta o lanternă către fața fătului, acesta va avea reflexul să își schimbe poziția, indiferent că are sau nu ochii deschiși. De asemenea, cu puțin timp înainte de naștere, bebelușului închide și deschide ochii tot mai des, iar specialiștii sunt de părere că acesta se pregătește pentru a se adapta luminii prin clipit.

4. Deosebește gusturile

Indiferent că mănânci pentru tine sau pentru bebelușul tău, trebuie să ai în vedere faptul că odată ce vei înainta cu sarcina, acesta va fi capabil să distingă tot mai multe gusturi și, implicit, să aibă anumite preferințe. După cea de-a 15 săptămână de sarcină, copilul poate distinge următoarele gusturi: dulce, amar și acru. Dacă vei introduce după naștere în alimentația ta anumite mâncăruri sau arome pe care nu le-ai consumat în timpul sarcinii, este posibil ca bebelușul să refuze alăptarea, deoarece gustul laptelui matern va fi diferit.

5. Poate simți anumite miresme/mirosuri

Un copil poate simți gustul și mirosul unei mâncări înainte de a se naște. Lichidul amniotic poate prelua mirosul anumitor alimente sau condimente pe care femeia le consumă în timpul sarcinii (usturoi, chimen sau fenicul. Copilul trăiește înconjurat de lichid amniotic, pe care în respiră și înghite, ceea ce duce la dezvoltarea simțului olfactiv încă din pântec. Totodată, prin intermediul simțului olfactiv un bebeluș este capabil să își recunoască mama. O mulțime de studii au arătat faptul că bebelușii preferă să fir alăptați cât mai natural de mamele sale, deoarece le recunosc mirosul.

Sursa: Momjunction.com  

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI