Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-16 15:54:28 +0300 Cea mai distractivă și emoționantă parte a sarcinii o reprezintă momentele în care simți copilul cum se mișcă în pântecul tău. 5 metode pentru a-ți face bebelușul să lovească

5 metode pentru a-ți face bebelușul să lovească

5 metode pentru a-ți face bebelușul să lovească 470 900
Cea mai distractivă și emoționantă parte a sarcinii o reprezintă momentele în care simți copilul cum se mișcă în pântecul tău.

De câte ori nu ți-ai dorit ca bebelușul să lovească sau să se miște atunci când soțul tău era alături pentru a vă putea bucura amândoi de acest moment emoționant? Totodată, orice viitoare mamă dorește să simtă cât mai multă mișcare a fătului din două motive: pentru a se asigura ca este totul în regulă cu bebelușul și pentru a putea comunica mai eficient cu acesta.

Sigur, îi poți citi sau chiar poți dansa pe muzica preferată. Însă, asta nu îți va asigura un răspuns din partea copilului, care probabil că este sătul de aceleași mișcări pe care le execuți la nesfârșit, chiar dacă nu știe asta.

Dacă dorești să îți simți copilul cât mai mult, fără a-i pune sănătatea în pericol, atunci poți recurge la trucurile de mai jos.

  • Schimbă poziția, mai ales dacă stai pe spate sau într-o parte.
  • Mănâncă ceva dulce, iar apoi așteaptă câteva minute.
  • Ascultă muzică. Un bebeluș poate auzi, mai ales în ultimele luni de sarcină, ceea ce poate declanșa un răspuns din partea lui.
  • Apasă ușor pe burtă și așteaptă să vezi dacă bebelușul va răspunde impulsului. În acest caz, contează foarte mult poziția acestuia și dacă doarme sau nu. Însă, dacă ai noroc să bifezi cu succes aceste 2 aspecte, atunci e doar o chestiune de timp până se va mobiliza să îți răspundă.
  • Dacă îți dorești cu toată ființa ta să îl simți mișcând, chiar dacă știi că e bine, atunci bea un pahar de apă cu gheață. Asta îl va trezi și activa cu siguranță.

Cât de des trebuie să lovească sau să se miște un bebeluș în uter? Contează?

Loviturile pe care le dă bebelușul sau starea sa activă sau pasivă te pot ajuta să determini stadiul dacă acesta se dezvoltă corespunzător. Deși nu este o regulă generală, se așteaptă ca bebelușul să lovească sau să miște în al treilea trimestru de 10 ori în 2 ore.

Însă, nu este cazul să te panichezi dacă nu detectezi nici o mișcare din partea acestuia chiar și 24 de ore. Fiecare sarcină este diferită și dacă doctorul tău consideră că ritmul cardiac este normal, atunci nu ai motive de îngrijorare.

Mai jos, vei putea descoperi un filmuleț în care poți vedea cum comunică un bebeluș cu mama sa înainte de a se naște.

Sursa: Pregnancy.thefuntimesguide.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI