Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-18 15:13:25 +0300 Nu există o rețetă general valabilă pentru a crește un copil cum trebuie, însă te putem ajuta cu câteva sfaturi pe care multe mame le-au folosit înaintea ta, fiind de real ajutor. 5 sfaturi cu adevărat folositoare pentru o proaspătă mămică

5 sfaturi cu adevărat folositoare pentru o proaspătă mămică

5 sfaturi cu adevărat folositoare pentru o proaspătă mămică 470 900
Nu există o rețetă general valabilă pentru a crește un copil cum trebuie, însă te putem ajuta cu câteva sfaturi pe care multe mame le-au folosit înaintea ta, fiind de real ajutor.

 

Una dintre cele mai dificile sarcini ale unei noi mămici este aceea de a învăța să se descurce într-o lume în care toată lumea este pricepută la a da sfaturi. Indiferent că este vorba de mama, de prietena sau de doamna de la magazinul din colț, în momentul în care ai un bebeluș toată lumea simte nevoia să ”ajute” cu un sfat.

Pentru toate aceste persoane care își dau cu părerea crezând că ajută, le spunem următoarele:

Dacă vreți cu adevărat să ajutați o proaspătă mămică, puteți să aveți grijă de bebeluș chiar și pentru 15-20 de minute cât se odihnește, să o ajutați cu treburile casnice, să mergeți la piață și la supermarket în locul ei, să gătiți pentru familia ei sau să vă abțineți din a vă mai da cu părerea.

În viața unei noi mămici predomină frica, deoarece nu știe la ce să se aștepte. Chiar dacă nu vezi lucrurile tocmai roz acum când copilul plânge și nu înțelegi de ce, când ești privată de somn sau când te simți vinovată la fiecare pas, pe măsură ce bebelușul va crește, lucrurile se vor așeza.

Nu există o rețetă general valabilă pentru a crește un copil cum trebuie, însă te putem ajuta cu câteva sfaturi pe care multe mame le-au folosit înaintea ta, fiind de real ajutor.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: Ce înveți în urma nașterii

1. Nu este musai să dormi atunci când doarme și bebelușul.

Nu orice mamă poate dormi atunci când casa este vraiște. Dacă ești una dintre acele mame, te înțelegem perfect, pentru că știm că nu poți adormi chiar dacă îți dorești  asta. Chiar dacă nu ai altceva de făcut, poți profita de timpul liber pentru a face un duș, pentru a citi o carte, o revistă sau pentru a sta cu ochii în tavan. Fă orice te face să te simți din nou umană.

2. Folosește un mamelon de silicon.

Nu este deloc simplu să alăptezi, mai ales în primele zile sau chiar săptămâni. Mameloanele vor deveni extrem de sensibile și durerile nu vor fi deloc unele de neglijat, ceea ce te va frustra încetul cu încetul deoarece vei încerca să îți alăptezi bebelușul și nu vei putea din cauza durerilor.

Ia o gură proaspătă de aer și liniștește-te deoarece nu e totul pierdut. Mameloanele de silicon vor diminua durerea considerabil, permitându-ți să îți alăptezi bebelușul și să nu te mai simți vinovată că nu îl poți hrăni.

3. Evită să ai vizitatori cel puțin în primele 3-4 zile după naștere.

Hormonii nu îți vor face viața deloc mai ușoară. Vei fi speriată, îngândurată și dată peste cap, iar ultimul lucru de care vei avea nevoie vor fi niște oameni dragi în fața cărora să cedezi nervos. Cel mai indicat este să primești ajutorul mamei, soacrei, surorii sau a unei persoane de încredere, care va fi alături de tine la începutul acestei aventuri și care va înțelege toate stările prin care treci. Imediat cum te pui pe picioare vei putea primi câți vizitatori îți dorești.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: Ascunzișurile celui de-al patrulea trimestru de sarcină

4. Mănâncă orice îți dorești.

Hormonii, extenuarea și trauma alăptării îți dau dreptul să mănânci ceea ce îți dorești, chiar dacă se va găsi întotdeauna o persoană care să îți spună: ”Copilul mănâncă ceea ce mănânci și tu.”Ei bine, este mult mai important pentru bebeluș ca mama lui să fie calmă și dacă ciocolata este cea care te pune pe picioare, atunci permite-ți să mănânci ceea ce îți dorești, cel puțin din când în când.

5. Nu îți mai face mustrări de conștiință. Nimeni nu se naște părinte și chiar dacă simți că dai greș, nu este deloc așa.

Orice mamă are tendința de a-și face mustrări de conștiință. De fiecare dată când copilul plânge, când nu vrea să mănânce sau să doarmă, mama crede că este vina ei, că reacțiile copilului se datorează faptului că ea greșește undeva.

Ei bine, nimic mai neadevărat. Așa cum am spus, nimeni nu se naște părinte și majoritatea lucrurilor le vei învăța pe parcurs ce copilul crește. Dă-ți puțin timp și fi mai îngăduitoare cu tine și vei vedea că te descurci mai bine decât credeai.

Sursa: Pregnantchicken.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI