Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-04-25 17:50:08 +0300 Nu este deloc simplu să fii însărcinată, însă la sfârșitul celor 9 luni vei avea parte de satisfacția incredibilă de a-ți ține copilul în brațe, iar toate greutățile vor fi undeva în plan secund! 5 trucuri pentru a face sarcina mult mai ușoară

5 trucuri pentru a face sarcina mult mai ușoară

5 trucuri pentru a face sarcina mult mai ușoară 470 900
Nu este deloc simplu să fii însărcinată, însă la sfârșitul celor 9 luni vei avea parte de satisfacția incredibilă de a-ți ține copilul în brațe, iar toate greutățile vor fi undeva în plan secund!

Fiecare sarcină este unică și la fel sunt și experiențele prin care trece o femeie în perioada prenatală. Chiar dacă nu sunt până în prezent metode pentru a determina cât de greu îți va fi în această perioadă, sunt câteva soluții la care poți apela pentru a rămâne sănătoasă și pentru a diminua riscurile.

  1. Odihnește-te!

Este probabil unul dintre cele mai simple, eficiente, dar greu de urmat sfaturi pentru o femeie însărcinată. Agitația face parte deja din viața ta, însă trebuie să ai în vedere faptul că vei avea nevoie de energie atât în peioada sarcinii, cât și după, când nu vei mai avea ocazia de a dormi o noapte întreagă.

  1. Vitaminele sunt prietenele tale cele mai bune!

Este important să fii sănătoasă pentru ca dezvoltarea bebelușului să fie una naturală și optimă. Alimentația femeii însărcinate este poate cel mai important aspect și de aceea este necesar să urmezi o dietă sănătoasă care să îți asigura toți nutrienții de care aveți nevoie tu și fătul. Calciul, fierul sau acidul folic sunt doar câteva exemple de minerale esențiale care ajută la dezvoltarea oaselor, sistemului nervos central și facilitează oxigenarea.

Dacă este nevoie, doctorul îți va prescrie supimente nutritive pe care trebuie să le iei cu sfințenie. Vitamilele sunt cruciale pentru dezvoltarea copilului tău, dar ajută în egală măsură și mama, al cărui organism este suprasolicitat.

  1. Evită stresul!

Stresul este extrem de periculos, indiferent că este vorba despre o femeie însărcinată sau nu. Acesta declanșează eliberarea cortisolului care duce la apariția obezității, a diabetului, a slăbiciunii musculare și la afectarea fătului. Specialiștii sunt de părere că bebelușii cu mame stresate sunt mai dificil de liniștit și extrem de irascibili.

  1. Ai încredere în doctorul tău!

Este important să ai încredere în sfatul medicului tău. Dacă vei avea dubii în privința îndrumărilor oferite de acesta, vei avea o sarcină în care vei fi stresată sau vei selecta sfaturile acestuia, fapt care poate fi extrem de periculos atât pentru tine, cât și pentru copil. Cere o a doua părere ori de câte ori ai dubii sau schimbă ginecologul.  

  1. Fii atentă la alimentație!

Ei bine, a venit timpul să discutăm și despre mâncare. Nu te lăsa prinsă de ideea că trebuie să mănânci cât pentru doi. Așa cum am mai spus, fiecare sarcină este diferită și ceea ce trebuie să ai în vedere atunci când vine vorba de alimentație este să consumi înainte de toate alimente sănătoase și bogate în vitamine. Dacă ai nevoie de mai multe detalii privind nutriția în timpul sarcinii, doctorul ginecolog îți poate oferi câteva sfaturi sau poți apela chiar la un medic nutriționist.

Nu este deloc simplu să fii însărcinată, însă la sfârșitul celor 9 luni vei avea parte de satisfacția incredibilă de a-ți ține copilul în brațe, iar toate eforturile și greutățile vor fi undeva în plan secund.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI