Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-02-22 16:21:15 +0200 Povestea senzorială: cea mai nouă metodă de educație și dezvoltare pentru copiii de până în 3 ani. Piese de teatru senzoriale pentru cei mici

Piese de teatru senzoriale pentru cei mici

Piese de teatru senzoriale pentru cei mici 470 900
Povestea senzorială: cea mai nouă metodă de educație și dezvoltare pentru copiii de până în 3 ani.

Chiar dacă poate părea puțin bizar, și copiii de până în 3 ani se pot distra acum la teatru. Piesele de teatru clasice nu sunt adecvate copiilor cu vârsta curpinsă între 0 și 3 ani, având în vedere că în primii ani de viața aceștia descoperă lumea într-o manieră diferită.

Un grup de actori de la Teatrul Ion Creangă a creat un spectacol de teatru special, oferindu-le astfel copiilor ocazia de a decoperi o poveste senzorială. Evident, toții copiii sunt însoțiți de către unul sau ambii părinți. Povestea se numește Iglu, iar prin intermediul acesteia copiii fac cunoștință cu gheața, zăpada, frigul și jocul.

Actorul Voicu Hetel  este de părere că piesele de teatru reprezintă o etapă de cercetare, pentru a determina care este nivelul de înțelegere al copiilor, prezum și chestiunile care le plac sau îi sperie. Colega sa, actrița Andra Mirescu a declarat, de asemenea: "Inițial mie mi s-a părut imposibil și după ce am facut primul specatcol mi s-a părut minunat." Actorii au apelat inclusiv la ajutorul unor psihologi, pentru a identifica cele mai bune și atractive metode de educație și dezvoltare a copiilor.

Teatrul Ion Creangă oferă în prezent 5 piese de teatru senzoriale pentru copiii de până în 3 ani, dar și diferite ateliere de creație, unde copiii au ocazia de a picta cu degetele sau de a atinge divese obiecte pentru prima dată.

Actorii lucrează mână în mână cu psihologii, având în vedere că aceștia aleg muzica și culorile și pregătesc tema. Un bilet la o astfel de piesă de teatru costă între 20 și 50 de lei, iar uneori părinții au accesul gratuit.

Sursa: Stirileprotv.ro

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI