Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-25 13:39:55 +0300 Simțurile sunt folositoare, mai ales în acest caz, însă ajută enorm să fii informată și să știi mai multe despre semnele care marchează declanșarea travaliului prematur. 5 semne ale travaliului prematur

5 semne ale travaliului prematur

5 semne ale travaliului prematur 470 900
Simțurile sunt folositoare, mai ales în acest caz, însă ajută enorm să fii informată și să știi mai multe despre semnele care marchează declanșarea travaliului prematur.

Dacă te iei după scerariile filmelor pe care le vizionezi în disperare în perioada sarcinii, atunci vei avea impresia că travaliul te va lovi fix când te aștepți mai puțin, lăsându-te fără drept la replică indiferent că ești acasă pe canapea, la o plimbare în mall sau pe stradă.

Din fericire, lucrurile nu stau așa. Majoritatea femeilor însărcinate sunt capabile să prevadă declanșarea travaliului. Simțurile sunt folositoare, mai ales în acest caz, însă ajută enorm să fii informată și să știi mai multe despre semnele care marchează declanșarea travaliului prematur.

1. Scurgerile

Dacă ai anumite scurgeri vaginale care își modifică densitatea și culoarea, cere sfatul medicului urgent. Dacă lichidul este de culoare maronie, este posibil să fie mucusul care protejează colul uterin în timpul sarcinii, iar scurgerea acestuia poate declanșa travaliul.

2. Contracțiile

Contracțiile Braxton Hicks sunt extrem de comune, mai ales în ultimele luni de sarcină. Însă, dacă acestea devin dese (6-7 contracții în decursul unei ore), atunci este cazul să îți suni medicul. Acesta poate fi un semn că vei intra în travaliu.

3. Crampele

Perioada sarcinii conține din abundență crampe, având în vedere că aproape fiecare zi marchează apariția unor noi crampe. Acest simptom este de regulă ignorat pentru că majoritatea mămicilor se obișnuiesc cu disconfortul. Însă, dacă ai episoade mai lungi de 1-2 ore în care crampele îți dau bătăi de cap, atunci trebuie să ai în vedere că este foarte posibil să intri în travaliu.

4. Dureri de spate

Uneori, durerea persistentă de spate este cel mai evident simptom al declanșării travaliului. Dacă durerea de spate continuă pentru mai mult de 2 ore, atunci este indicat să îți suni medicul.

5. Probleme în zona pelviană

Pe măsură ce copilul coboară pe canalul nașterii, mama poate să simtă o presiune sau chiar o durere tot mai mare în zona pelviană chiar înainte de a începe travaliul.

Așadar, dacă ești pe finalul perioadei prenatale și experimentezi unul sau mai multe din simptomele de mai sus, atunci este indicat să iei legătura cu medicul tău cât mai curând.

Mult succes!

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI