Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-11-01 12:30:10 +0200 Uneori, infantul poate să fie mult prea obosit pentru a mai mânca, chiar dacă îi este foame și așa apare prima dilemă: trezești copilul să mănânce sau îl lași să doarmă? Ar trebui să îți trezești bebelușul să mănânce?

Ar trebui să îți trezești bebelușul să mănânce?

Ar trebui să îți trezești bebelușul să mănânce? 470 900
Uneori, infantul poate să fie mult prea obosit pentru a mai mânca, chiar dacă îi este foame și așa apare prima dilemă: trezești copilul să mănânce sau îl lași să doarmă?

Alăptarea este recomandată de tot mai mulți medici, însă este în egală măsură și un moment în care mama și bebelușul se apropie unul de celălalt. Complexitatea acestui act îi permite unei mame să creeze bebelușului un program de masă, însă mai există și cazuri în care copilul dă peste cap orice plan.

De obicei, un nou-născut se trezește în momentul în care îi este foame și va consuma doar atât cât va avea nevoie.

Însă, nu totul merge conform așteptărilor. Uneori, infantul poate să fie mult prea obosit pentru a mai mânca, chiar dacă îi este foame și așa apare prima dilemă: trezești copilul să mănânce, pentru a primit toți nutrienții de care are nevoie sau îl lași să doarmă?

       Te-ar putea interesa si 16 lucruri mai puțin știute despre alăptare

Trezitul bebelușului

Cel mai indicat este să tratezi cauza. Este posibil ca bebelușul să fie mai adormit decât este cazul din cauza unei boli, a unei infecții sau a unui medicament pe care îl iei în timpul alăptării. Cere sfatul unui expert dacă bebelușul doarme mai mult decât este cazul.

Atunci când doarme, copilul nu poate emite nici un semnal care să îți indice dacă îi este sau nu foame, ceea ce va face decizia mult mai dificilă pentru tine.

În cazul în care te decizi să îl trezești pentru a-l hrăni, încearcă să urmezi o parte din pașii de mai jos:

  • Schimbă-i scutecul;
  • Nu menține aceeași poziție la alăptare. Alternează;
  • Încurajează contactul piele-pe-piele;
  • Fă-i copilului o baie călduță;
  • Vorbește cu bebelușul;
  • Masează-i spatele;
  • Joacă-te cu mâinile și picioarele lui.

Bebelușii sunt incredibili de sofisticați. De exemplu, copilul tău poate fi hrănit chiar și atunci când nu este complet treaz. Dacă alăptezi, cu puțin exercițiu vei reuși să ții lucrurile pe linia de plutire.

Ai încredere în instinctul tău și ascultă-ți-l! O mamă știe întotdeauna ce este mai bine pentru copilul ei, așa că tu vei fi cea mai în măsură să decizi dacă este sau nu cazul să trezești bebelușul pentru a mânca.

Mult succes!

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI