Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-06-17 18:26:49 +0300 Deși nu este unul dintre factorii pozitivi ai sarcinii, este absolut normal ca o femeie să ia în greutate în timp ce în pântecul ei se dezvoltă una sau mai multe vieți. De ce ia în greutate o femeie cel puțin 13 kilograme în timpul sarcinii?

De ce ia în greutate o femeie cel puțin 13 kilograme în timpul sarcinii?

De ce ia în greutate o femeie cel puțin 13 kilograme în timpul sarcinii? 470 900
Deși nu este unul dintre factorii pozitivi ai sarcinii, este absolut normal ca o femeie să ia în greutate în timp ce în pântecul ei se dezvoltă una sau mai multe vieți.

Mai jos, vei putea găsi factorii principali care stau la baza creșterii greutății unei femei însărcinate.

1. Bebelușul

Ei bine, bebelușul va fi motivul principal pentru greutatea pe care o acumulează o femeie în timpul sarcinii, el fiind factorul declanșator. Însă, spre finalul sarcinii, acesta poate cântări chiar și 3,5 - 4 kilograme, greutate de care mama va ”scăpa” la naștere.

2. Placenta

Placenta este organul care se ocupă de dezvoltarea fătului, ocupându-se de nutriția, oxigenarea și termoregularea fătului pentru a crea un mediu în care acesta să se dezvolte adecvat. Placenta reprezintă 1,5 – 2 kilograme din greutatea pe care o acumulează o femeie însărcinată.

3. Lichidul amniotic

Apa sarcinii sau lichidul amniotic este fruidul care poate fi regăsit în sacul amniotic. Acesta este compus din electroliți, însă, după primul trimestru, fluidul înmagazinează proteine, carbohidrați și alți nutrienți. Asemenea placentei, acesta reprezintă 1,5 – 2 kilograme din greutatea acumulată.

4. Sânii

Nu mai este nici un secret că femeilor le cresc sânii în timpul sarcinii, însă știai că și aceștia contribuie cu 1,5 – 2 kilograme la greutatea din timpul sarcinii? Acesta este unul dintre avantajele sarcinii.

5. Mai mult sânge

Copilul va avea nevoie de sânge pentru a se dezvolta, ceea ce înseamnă că te vei adapta și din punctul acesta de vedere, deoarece corpul va produce în plus 2 litri de sânge.

6. Uterul

În timpul sarcinii, uterul se extinde chiar și de 50 de ori, fiind un lucru absolut firesc. Acest ”detaliu” contribuit cu o greutate de 1 – 2,5 kilograme la ceea ce acumulezi în sarcină.

7. Depozite de grăsime pentru naștere/alăptare

Corpul tău se pregătește pentru naștere în mai multe feluri. Unul dintre cele mai importante procese este acela al depunerii de grăsime, care va fi crucială în timpul nașterii și imediat după. Uneori, aceste depozite necesare cântăresc mai mult decât bebelușul (peste 6 kilograme), însă nu trebuie să îți faci mari probleme, deoarece vei scăpa rapid de ele din cauza efortului pe care îl vei depune.  

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI