Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-02-26 16:19:53 +0200 Descoperă partea "întunecată" a sarcinii! 6 adevăruri dureroase despre sarcină

6 adevăruri dureroase despre sarcină

6 adevăruri dureroase despre sarcină 470 900
Descoperă partea "întunecată" a sarcinii!

Așa cum bine știi, sarcina este un topic vast, iar informațiile pe care le poți găsi pe internet sunt pe cât de diverse, pe atât de . Oricine are o părere atunci când vine vorba despre conceperea și creșterea unui copil, însă cu toții tind să analizeze doar aspectele plăcute.

Într-adevăr, perioada sarcinii este presărată de momente minunate pe care ți le vei aminti cu drag tot restul vieții. Însă, este la fel de important ca o viioare mamă să fie informată corespunzător și aibă în vedere și aspectele negative ale sarcinii.

Așadar, mai jos vei putea găsi 6 chestiuni negative dureros de adevărate privind sarcina.

  1. Dureri similare bătrâneții

Durerile musculare și cele de oase sunt frecvente în timpul sarcinii, având în vedere că șoldurile se lățesc, corpul înceapă să rețină tot mai multe lichide, iar fătul îți “fură” aproape tot calciul.

  1. Secreții neplăcute

Știai că 30% dintre femeile gravide suferă de rinită de sarcină? În majoritatea cazurilor, rinita debutează în a doua lună de sarcină, însă pot exista și excepții. O altă “secreție” neplăcută o reprezintă scaunul în expluzie. Deși femeile care au născut natural nu povestesc acest episod, deoarece preferă să îl dea uitării, el există. Dacă alegi să naști natural, atunci trebuie să te aștepți la riscul de a avea scaun chiar atunci când te pregătești să împingi.

  1. Vise ciudate

Deși ziua vei visa cu ochii deschiși la momentele în care îți vei ține copilul în brate, trebuie să ai în vedere că serile vor fi presărate de cele mai ciudate și înfricoșătoare vise. Totodată, acestea par extrem de reale, ceea ce va face perioada sarcinii să fie cu mult mai dificilă.

  1. Vei învăța forțată de circumstanțe că este indicat să ai lenjerie de schimb la îndemână

Hormonii o vor lua razna când vei rămâne însărcinată, iar acest aspect nu se reflectă doar asupra stării tale emoționale. Temperatura corpului va oscila mai mult ca oricând în această perioadă, iar acest fapt îți poate da bătăi de cap dacă ești o persoană activă.

  1. Gestionarea furiei

Este recomandat să nu enervezi o femeie gravidă, însă nimeni nu spune de ce. Desigur, am putea intui că este vorba de menajarea acesteia pentru ca sarcina să decurgă cât mai normal. Însă, motivul principal este acela că hormonii unei femei gravide o determină să fie irațională și să reactioneze impulsiv. O mulțime de femei se plâng de faptul că au fost extrem de irascibile în timpul sarcinii, fără a avea un motiv concret. Însă, partea bună este că după la câteva luni după naștere, lucrurile tind să revină la normal.

  1. Kilogramele în plus

Evident, abdomenul și sânii vor suferi modificări, devenind mai mari și mai rotunzi. Deși majoritatea femeilor se bucură de creșterea sânilor, după o scurtă perioadă de timp acestea doresc doar ca lucrurile să revină la forma inițială, simțindu-se sufocate de kilogramele în plus. Ca bonus, trebuie să ai în vedere și faptul că o mulțime de oameni vor dori să îți atingă burta când îți vei dori doar să fii lăsată în pace.

Sigur, aspectele de mai sus sunt deranjante și te pot aduce în pragul depresiei, însă dacă vei avea puterea să privești imaginea de ansamblu, vei vedea că avantajele sunt infinit mai semnificative decât aspectele negative.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători