Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-25 12:16:43 +0300 Formarea programului de somn a bebelușului are mai multe dezavantaje decât beneficii. Află mai multe! 7 motive pentru care nu este indicat să îi impui bebelușului un program de somn

7 motive pentru care nu este indicat să îi impui bebelușului un program de somn

7 motive pentru care nu este indicat să îi impui bebelușului un program de somn 470 900
Formarea programului de somn a bebelușului are mai multe dezavantaje decât beneficii. Află mai multe!

Dacă te străduiești din răsputeri și nu reușești să îți înveți copilul când și cât să doarmă, avem niște vești bune pentru tine. Se pare că nu este o idee atât de bună să îi impui copilului un program de somn, ci este mai de grabă indicat să te relaxezi în timp ce copilul își dezvoltă propriul sistem. Mai jos vei putea găsi câteva motive pentru care nu este indicat să intervi în programul de somn al copilului.

1. Formarea programului de somn poate interfera bioritmul copilului

Un somn lung și adânc al bebelușului nu este întotdeauna cea mai bună idee. Fiecare persoană este diferită și, prin urmare, fiecare persoană are un ciclu diferit de somn. Sugarii și bebelușii au cicluri de somn mai scurte ca ale adulților, fiecare având o durată de câte 45 de minute. Asta înseamnă că un bebeluș se poate trezi de 10-12 ori pe noapte, iar acesta este un lucru absolut normal și indicat pentru dezvoltarea lui.

Deși acest ciclu de somn poate fi obositor pentru un părinte, el este benefic pentru bebeluș mai ales în primele luni de viață când trezirile frecvente îi protejează de Sindromul Morții Subite.

2. Formarea programului de somn al bebelușului poate interveni în procesul de gândire

Bebelușilor le lipsește abilitatea de a-și controla emoțiile. Adulții sunt capabili să își gestioneze emoțiile datorită funcțiilor neurologice care lipsesc bebelușilor. Așadar, dacă îți forțezi copilul să se comporte într-un anumit fel, este posibil ca acesta să devină extrem de anxios chiar dacă nu pare.

              Te-ar putea interesa si Somnul bebelușilor.

3. Formarea unui program de somn nu este o soluție pe termen lung

Studiile au demonstrat faptul că efectul educării copilului în a dormi la ore și intervale fixe nu oferă nici un beneficiu și nu poate fi o soluție viabilă pentru o perioadă lungă.

4. Programul de somn poate intensifica plânsul

Trebuie să ai în vedere că îți forțezi copilul să doarmă, așa că așteaptă-te la multe lacrimi și țipete. Bebelușii plâng și pentru că le este frică, se simt inconfortabil sau le este foame. Uneori, forțarea unui copil să doarmă îl poate răvăși complet.

5. Dacă îi formezi un program de somn copilului asta nu înseamnă că va avea mai mult încredere în tine

În cazul în care copilul plânge sau suspină, înseamnă că are un motiv. Vrea atenția ta. Însă, nu încerca să îi distragi atenția cu o jucărie sau o suzetă. Copilul are nevoie să simtă afecțiunea și atenția ta. Dacă îl vei trata superficial, acesta își va pierdere încredrerea în tine.

       Te-ar putea interesa si Mituri legate de somnul bebelușului.

6. Formarea programului de somn poate afecta alăptarea

Bebelușii au nevoie să fie hrăniți de câteva ori în timpul nopții. Deși este extrem de dificil pentru mamă, este benefic pentru bebeluș, iar formarea unui program de somn poate priva bebelușul de o alimentație adecvată.

7. Dacă îi creezi copilului un program de somn asta nu înseamnă că îl vei face mai independent

Ba din contră. Copilul va deveni independent la momentul potrivit și când se va simți sigur pe el. Dacă îl forțezi să doarmă, îl vei determina să fie mai anxios și îl vei face mai dependent de tine.

      Te-at putea interesa si Legătura dintre poziția de dormit și dezvoltarea fizică a copilului.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI