Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-03-22 14:19:39 +0200 Durerile nașterii nu sunt deloc ușor de suportat, însă nu sunt nici pe atât de îngrozitoare pe cât se spune. 7 experiențe mult mai dureroase decât nașterea

7 experiențe mult mai dureroase decât nașterea

7 experiențe mult mai dureroase decât nașterea 470 900
Durerile nașterii nu sunt deloc ușor de suportat, însă nu sunt nici pe atât de îngrozitoare pe cât se spune.
  1. Migrenele

O migrenă nu este o simplă durere de cap, iar cei care sunt afectați periodic de migrene știu asta mai bine ca oricând. Durerea de cap puternică tinde să devină insuportabilă deoarece este acompaniată de simprome ca hipersensibilitatea la lumină, greața și vărsăturile. Foarte multe femei care sunt mame și au migrene au declarat faptul că experiența nașterii a fost mult mai “plăcută” decât o migrenă. Totodată, cele care sunt capabile să muncească în astfel de condiții sunt considerate niște mici eroine.

  1. Fracturile osoase

Se pare că și o gleznă fracturată este mai dureroasă decât nașterea. Nici măcar perioada de recuperare nu este mai ușoară, având în vedere că deplasarea se va face doar cu ajutorul cârjelor, ceea ce este o experiență dureroasă și obositoare.

  1. Pietre la rinichi

Mamele care au avut pietre la rinichi au declarat faptul că tolerarea durerilor nașterii a fost floare la ureche comparativ cu cea generată de pietrele la rinichi.  

  1. Calculi biliari

Durerile nașterii sunt puternice, însă unul din avantaje este acela că dispar în momentul în care îți vei ține copilul în brațe. Ei bine, nu la fel se poate spune și despre durerea generată calculii biliari. Deși tratamenul ajută și diminuează durerile, din păcate poate dura și luni de zile până ca medicamentele să le elimine.

  1. Operația

Da, este adevărat că în timpul unei intervenții chirurgicale este anesteziat, însă după diminuarea anesteziei, durerea postoperatorie este una cruntă, mult mai intensă decât cea provocată de naștere. Intensitatea durerii diferă de la o operație la alta, având în vedere că operațiile pot fi majore, dar și minore, nefiind cazul uneori de anestezie generală.

  1. Infecțiile urinare

Până și infecțiile urinare au intrat pe această listă, deoarece par inofensive, mai ales în primele zile, însă pot da bătăi de cap mai rău decât la naștere. Acest fapt a fost confirmat de o mulțime de mămici.

  1. Travaliul indus

Cursul natural al travaliului ajută o femeie să se adapteze treptat durerilor nașterii. Însă, nu toate femeile au acest “drept”, iar uneori este necesar ca travaliul să fie indus. Într-o astfel de situație, corpul nu are șansa de a se adapta durerii, iar contracțiile puternice apar în cel mai scurt timp și nu își măresc intensitatea treptat, așa cum este recomandat.

Așadar, data viitoare când vei fi speriată de gândul că nu vei putea suporta durerile nașterii, gândește-te la faptul că o mulțime de femei au putu-o face și că este posibil ca de-a lungul vieții să fi experimentat dureri mult mai intense decât cele generate de travaliu.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători