Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-06-30 16:38:12 +0300 Aproximativ 32% dintre nașteri sunt realizate prin cezariană, iar o mare parte dintre acestea nici măcar nu sunt planificate. 8 întrebări frecvente privind nașterea prin cezariană

8 întrebări frecvente privind nașterea prin cezariană

8 întrebări frecvente privind nașterea prin cezariană 470 900
Aproximativ 32% dintre nașteri sunt realizate prin cezariană, iar o mare parte dintre acestea nici măcar nu sunt planificate.

1. Cine poate fi prezent în sala de opreații cu mine?

Din păcate, nașterea prin cezariană este totuși o oprație, ceea ce înseamnă că accesul persoanelor din exterior este interzis sau extrem de limitat. Majoritatea spitalelor nu permit pacieților să aibă câte un însoțitor în timpul operației, având în vedere că prezența acestora poate dăuna mai mult decât să ajute.

Însă, poți cere detalii despre personalul medical care va fi preze în sala de operații.

2. Ce fel de anestezie voi primi?

În majoritatea cazurilor se folosește epidurala. Însă, mai există și alte variante de anestezii locale pe care doctorii le pot alege în funcție de istoricul medical al pacientei.

 3. Care sunt riscurile nașterii prin cezariană?

Foarte multe persoane cred că nașterea prin cezariană este mult mai ușoară decât cea naturală. Însă, este totuși o operație. Dacă o femeie care naște natural ”suferă” doar pentru câteva ore, cât durează travaliul, o gravidă care naște prin cezariană va avea de înfruntat o perioadă de câteva săptămâni în care durerile vor prelua controlul.

Totodată, mai sunt și alte riscuri care vin la pachet cu cezariana: cheaguri de sânge, pierderi masive de sânge, infecții sau depresie.

4. Cât durează?

Între 45 de minute și o oră.

5. Cât durează perioada de recuperare?

Majoritatea femeilor care au născut prin cezariană sunt externate după câteva zile (3-5 zile), însă procesul de recuperare durează câteva săptămâni (6-8 săptămâni), în care proaspăta mămică trebuie să se odihnească și nu are voie să facă nici un fel de efort fizic (chiar și mersul poate fi considerat efort fizic).

6. Poți mânca înainte de operație?

Majoritatea doctorilor recomandă mamelor să nu mănânce cu 8 ore înainte de operație, deoarece tractul digestiv poate cauza complicații.

7. Cât de greu va fi să alăptez dacă nasc prin cezariană?

Lucurile devin puțin mai complicate pentru mămicile care nasc prin cezariană, deoarece corpul nu primește semnale pentru stimularea lactației. Sunt câteva ceaiuri care ajută în acest caz, însă la 2-3 zile după ce ai născut, vei începe să ai lactație și îți vei putea hrăni bebelușul.

8.  Îți poți ține copilul în brațe după naștere?

Policitile spitalelor sunt destul de stricte în această privință, însă este posibil ca pentru câteva secunde să ți se permită să îți strângi copilul în brațe.

Sursa: Thestir.cafemom.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI