Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-09-16 16:33:00 +0300 Este suficient de greu pentru o mamă să se adapteze schimbărilor aduse de copil, așa că este indicat să fii puțin mai atent aspra comentariilor pe care le faci în preajma acesteia. 8 lucruri pe care o mamă nu vrea să le audă de la partenerul ei

8 lucruri pe care o mamă nu vrea să le audă de la partenerul ei

8 lucruri pe care o mamă nu vrea să le audă de la partenerul ei 470 900
Este suficient de greu pentru o mamă să se adapteze schimbărilor aduse de copil, așa că este indicat să fii puțin mai atent aspra comentariilor pe care le faci în preajma acesteia.

1. ”Asta este treaba unei mame.”

Poți folosi această afirmație doar dacă te referi la alăptat. În rest, nu e recomandat să îi spui asta unei mame care se ocupă deja de majoritatea sarcinilor.

2. ”Ce ai făcut toată ziua?”

Pentru cine nu a petrecut cel puțin o zi cu un bebeluș, toată această experiență de a sta acasă cu copilul poate părea un lucru facil. Majoritatea persoanelor au impresia că în concediul de maternitate mamele chiar se odihnesc și fac tot ceea ce ar face de obicei într-un concediu. Nimic mai fals. Ziua unei proaspete mămici este plină și abia dacă are timp să respire, darămite să se mai odihnească. Nu ne crezi pe cuvânt? Fă schimb cu soția ta pentru o zi și ai să te convingi după primele ore!

3. ”Iar mâncăm același lucru?”

Dacă soția ta a reușit să gătească cina fără ajutor, atunci ești cu adevărat un bărbat norocos, indiferent de mâncarea pe care o găsești pe masă.

4. ”Arăți obosită.”

Chiar dacă arată așa, nu i-o spune. E ultimul lucru pe care dorește să-l audă, chiar dacă și ea este conștientă de faptul că nu mai este la fel de atractivă ca înainte. Acesta este unul dintre momentele în care ar trebui să o minți. Minte-o! Minte-o frumos!

5. ”Nu îți mai face atâtea griji!”

Nu are cum. E mamă și grijile fac parte din fișa postului, mai ales când ești la început de drum și nu știi în care parte să o apuci.

6. ”Mi-ai văzut ...?” (a se completa spațiile punctate cu orice obiect personal)

Una din calitățile unei mame este faptul că poate găsi orice într-un timp record. Însă, poate ar fi drăguț dacă ai încerca să îți aduci aminte unde îți sunt cheile/portofelul/telefonul/șosetele/etc. înainte de a o agasa cu această întrebare.

7. ”Copilul nu e bine crescut.”

Este extraordinar de dificil să educi un copil, mai ales că sunt o mulțime de factori care sunt implicați în acest proces. Dacă ai senzația că soția ta nu se descurcă tocmai bine, ai putea să îi oferi puțin ajutor și să te implici în educația copilului. Două persoane sunt întotdeauna de ajutor.

8. ”Copilul e bine! Nu are nimic!”

Mamele au tendința de a analiza fiecare gest și reacție a copilului, mai ales în perioada în care acesta nu este capabil să îi comunice atunci când îl doare sau îl deranjează ceva. Tocmai de aceea ea va considera că este singura care își cunoaște copilul și orice comentariu de umplutură venit într-un moment în care ea este îngrijorată o va face să se înfurie.

Sursa: Popsugar.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI