Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-07-07 16:33:03 +0300 Descoperă care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci înainte să naști! 8 lucruri pe care să le faci înainte să naști

8 lucruri pe care să le faci înainte să naști

8 lucruri pe care să le faci înainte să naști 470 900
Descoperă care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci înainte să naști!

1. Găsește un medic pediatru de încredere

Este extrem de important să ai încredere în medicul copilului tău. Vei avea o mulțime de întrebări și nelămuriri, iar dacă ești la prima sarcină, orice teamă va fi amplificată. Stai de vorbă cu mai mulți medici și alege-l pe cel care are recomandări bune și în care simți că poți avea încredere.

2. Dacă ai mașină, cumpără și învață să folosești scaunul pentru mașină.

Deja nu mai este un lux ca bebelușul să aibă scaunul lui, ci o necesitate. În el este mult mai în siguranță și poți folosi scaunul pentru mașină și pe post de coșuleț, pentru a transporta bebelușul mai ușor. Însă, asigură-te că știi din timp cum să instalezi scaunul corect în mașină, pentru că îți poate da foarte multe bătăi de cap.

3. Dacă lucrezi, ocupă-te de actele necesare concediului de maternitate

Sigur, teoretic, firma sau compania pentru care lucrezi trebuie să se ocupe de chestiunile mai grele, cum ar fi găsirea unui înlocuitor temporar. Însă, vei fi implicată și tu în acest proces, așa că ar fi bine să începi din timp recrutarea, pentru ca totul să meargă mai ușor. Totodată, asigură-te că ți-ai depus dosarul pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului.

4. Pregătește-ți hainele post natale

Ai să vezi că imediat după naștere o să scazi în greutate semnificativ, iar hainele pe care le-ai purtat în ultimul trimestru nu o să îți mai vină. Rezervă-ți o zi și scoate-ți din dulap hăinuțele care îți erau bune în cea de-a 5a lună de sarcină pentru a te scuti de un efort suplimentar imediat după naștere.

5. Spală hăinuțele bebelușului

Este recomandat să speli hainele copilului, dar și lenjeria, păturile sau scutecele pe care le vei folosi de cel puțin 2 ori, iar apoi să le calci. Un bebeluș este extrem de sensibil, mai ales în primele săptămâni și este recomandat ca orice hăinuță să fie spălată și călcată pentru scăderea riscului de a contacta vreo boală sau de a avea alergie.

6. Pregătește camera copilului

Un bebeluș nu are nevoie de multe pentru a se simți în largul său, însă tu, ca mamă, vei avea nevoie de câteva lucruri și obiecte pentru a-ți simplifica viața. Pentru început, poți vopsi camera copilului cu o vopsea ecologică, iar apoi poți alege o mobilă simplă, nu prea scumpă, care să conțină un pătuț ajustabil pe care să îl folosești cât mai mult.

De asemenea, este ideal ca în cameră să ai un loc unde să poți depozita:

  • hainele copilului;
  • scutecele;
  • un coș de gunoi pentru scutece;
  • așternuturile.

Nu este obligatoriu, dar ajută dacă ai:

  • Un scaun balansoar;
  • O mini bibliotecă;
  • O lampă;
  • Lumină de noapte;
  • Monitor;
  • Jucării.

7. Ia câteva lecții pentru acordarea primului ajutor

Sunt o mulțime de spitale care oferă cursuri pentru acordarea primului ajutor, însă, dacă cel în care vei naște nu pune la dispoziție mamelor un astfel de curs, poți cere câteva sfaturi moașei sau medicului tău.

8. Vizitează spitalul sau maternitatea în care o să naști.

Înainte de a alege spitalul în care vei naște, este indicat să faci o vizită și să stai de vorbă cu un medic, dar și cu câteva mame, pentru a putea alege cea mai bună variantă pentru tine și copilul tău.

Sursa: Sleepingshouldbeeasy.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI