Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-01-05 17:19:14 +0200 Descoperă câteva trucuri la care poți apela pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii, fără a-ți pune în pericol sănătatea! 8 metode pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii

8 metode pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii

8 metode pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii 470 900
Descoperă câteva trucuri la care poți apela pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii, fără a-ți pune în pericol sănătatea!

Este adevărat. Sunt și unele femei extraordinar de norocoase, care au și genetica de partea lor, iar acestea nu au nevoie să recurgă la multe trucuri pentru a reveni în formă după sarcină. Ele trebuie să aștepte doar câteva săptămâni și vor reveni la greutatea pe care o aveau înainte de a rămâne însărcinate.

Însă, cum rămâne cu celelalte femei care reprezintă majoritatea? Ei bine, dacă ești una dintre ele, trebuie să ai în vedere faptul că nu ești singura care se luptă cu efectele sarcinii. Ai alături o mulțime de mămici care trec prin aceleași probleme ca și tine de la care poți învăța și pe noi, echipa Babyspace, care vom încerca să te ghidăm cât mai bine în aventura maternității.

Așa cum știi și tu, pielea este cea care are cel mai mult de suferit în timpul sarcinii. Abdomenul se mărește în decursul acestei perioade pentru a îi permite copilului tău să se dezvolte corespunzător, însă ce se întâmplă cu elasticitatea pielii după ce naști?

Una dintre cele mai rostite întrebări de o proaspătă mămică:

Cât va dura până ce pielea își va reveni la forma inițială?

Rezultatele finale depind de mai mulți factori:

  • cât de activă ai fost în timpul sarcinii;
  • genele;
  • structura osoasă;
  • câtă greutate ai câștigat în timpul sarcinii.

În funcție de toate aceste aspecte, va dura mai mult sau mai puțin timp pentru ca pielea să își recapete din elasticitate. Însă, sunt și câteva trucuri la care poți apela pentru a grăbi procesul, fără a-ți pune în pericol sănătatea.

1. Bea mai multă apă.

Apa reprezintă elixirul corpului tău. Nu doar că te ajută să rămâi hidratată, ci intervine și la îmbunătățirea elasticității pielii

  • Vei arde calorii mult mai eficient.
  • Pielea ta va fi mult mai sănătoasă și elastică.

2. Alăptează

Exceptând faptul că laptele matern este cel mai bun pentru nutriția și dezvoltarea copilului, alăptatul ajută în egală măsură și mama.

  • Atunci când alăptezi, caloriile sunt transformate în lapte, ceea ce te va ajuta să arzi grăsimea în exces.
  • Statisticile arată că o mamă care alăpteză scade în greutate mult mai repede și natural decât o mamă care nu alăptează.

3. Fă mișcare

Dacă starea fizică îți permite, este extrem de important să faci sport sau miscare zilnic. Înainte de a începe orice plan de antrenament, asigură-te că medicul îți dă acordul.

  • Poți începe cu scurte plimbări prin parc sau antrenamente yoga postpartum.
  • Exercițiile cardio sau aerobicul pot face minuni pentru abdomenul tău.
  • Vei arde calorii nu doar în zona abdomenului, ceea ce va facilita procesul de slăbire.

4. Consumă proteine

Proteinele te ajută să îți dezvolți masa musculară.

  • De asemenea, conțin colagen, un nutrient important care ajută la fermitatea pielii.
  • Nivelul de proteine pe care trebuie să îl consumi zilnic depinde în funcție de greutatea și activitatea fizică zilnică.
  • De regulă, un adult ar trebui să consume în jur de 50 de grame de proteine.

5. Exfoliază-ți pielea

O altă metodă pentru a îmbunătății fermitatea pielii o reprezintă exfolierea pe care o poți realiza în doar câteva minute atunci când faci un duș.

  • Ajută la îmbunătățirea circulației sangvine.
  • Crează pielea nouă, sănătoasă și mult mai elastică.

6. Folosește loțiuni și nu uita de masaj

Alege o loțiune care conține colagen și vitaminele E, C, A și K.

  • Aplică o astfel de loțiune pe piele constant și vei vedea rezultate în doar câteva săptămâni.
  • Poți face un masaj pentru a îmbunătăți circulația sângelui. Dacă ai posibilitatea, fă-o de 2 ori pe zi pentru a avea rezultate mai bune.

  Te-ar putea interesa si: Remedii pentru vergeturi

7. Evită dietele stricte

Deși o astfel de dietă oferă rezultate rapid, nu este recomandată mai ales unei mămici care abia a născut. Ai nevoie de energie, să slăbești natural și sănătos, nu să te înfometezi pentru câteva kilograme în minus. Riscul unei astfel de diete este unul pe care nu ar trebui să ți-l asumi, având în vedere că este foarte posibil să te îngrași la loc odată ce corpul tău nu va mai rezista, iar pielea va fi mult mai afectată decât după naștere.

  • Este întotdeauna mai bine să scazi în greutate gradual, pentru că pielea va avea timp pentru a își îmbunătăți elasticitatea.
  • Nu te înfometa, deoarece un astfel de stil de viață este dăunător și nu poate fi menținut decât pentru o scurtă perioadă de timp.

  Te-ar putea interesa si: Corpul după naștere – Cele 10 surprize!

8. Rămâi pozitivă

Poate fi extrem de frustrant să nu te mai recunoști atunci când te privești în oglindă. Însă, dacă ai răbdare și vei păstra o atitudine optimistă, vei realiza că este doar o etapă și te vei putea mobiliza mult mai bine pentru a lupta cu efectele negative ale sarcinii.

  • Oferă-ți timpul de care ai nevoie și relaxează-te ori de câte ori ai ocazia.
  • Respiră adânc, ascultă muzică, dansează și bucură-te de natură și starea de bine pe care ți-o poate oferi.

Amintește-ți!

Corpul tău a fost gazda copilului pe care îl ai acum în brațe. Concentrează-te pe acest aspect și vei vedea că vei simți mult mai ușor trecerea timpului de care are nevoie pielea ta pentru a reveni la normal.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI