Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-01-08 13:22:17 +0200 Felicitări! Ești însărcinată! În curând, viața ta se va schimba total și vei descoperi că ești capabilă se emoții, dar și sacrificii la care nici măcar nu visai. 8 sfaturi pentru a avea o sarcină sănătoasă și ușoară

8 sfaturi pentru a avea o sarcină sănătoasă și ușoară

 8 sfaturi pentru a avea o sarcină sănătoasă și ușoară 470 900
Felicitări! Ești însărcinată! În curând, viața ta se va schimba total și vei descoperi că ești capabilă se emoții, dar și sacrificii la care nici măcar nu visai.

Însă, până în momentul în care îți vei putea ține copilul în brațe trebuie să ai grijă de tine. Trebuie să te pui pe primul loc și să faci tot ce îți stă în putință pentru a avea o sarcină cât mai ușoară și lipsită de griji.

1. Mănâncă suficient

Nu, nu este adevărat că trebuie să mănânci cât pentru 2. Însă, trebuie să crești cantitatea mâncării pe care o consumai până în prezent, deoarece corpul tău consumă mai multă energie și are nevoie de anumiți nutrienți pentru a putea contibui la dezvoltarea adecvată a bebelușului.

Menține echilibrul în alimentație și totul va fi bine. Evită mâncarea semi-preparată și uleioasă și concentrează-te pe legume, fructe și alte alimente bogate în nutrienții de care ai nevoie. Totodată, o ciocolată din când în când nu strică, mai ales dacă optezi pentru ciocolata neagră. Doar să nu faci excese.  

2. Mergi la doctor periodic

Cineva trebuie să îți supravegheze sarcina, chiar dacă totul decurge normal și te simți bine. Alege-ți un doctor în care să poți avea încredere, mergi la control regulat și ascultă de sfaturile pe care ți le oferă.

3. Informează-te

Informația înseamnă putere și în acest caz. Discută cu medicul tău și află care sunt cele mai frecvente semne ale unor complicații ale sarcinii, pentru a putea cere ajutor în timp util în cazul unei probleme.

 4. Mișcă-te

Nu, mișcatul din pat pe canapea nu se pune. Mergi pe jos, fă puțină activitate fizică și vei observa că starea ta generală se va îmbunătăți. Medicii recomandă femeilor însărcinate să facă mișcare 30 de minute în fiecare zi, deoarce ajută la diminuarea sau chiar prevenirea unor simptome deranjante ale sarcinii ca: grețurile matinale, constiparea sau durerile de spate.

5. Fii atentă

Deși poate deveni obositor, este extrem de important să fii atentă să nu aluneci sau să te împiedici, mai ales dacă sarcina ta este într-un stadiu avansat. Va fi mai greu la început, însă, pe parcurs toată această precauție îți va fi de mare folos.

6. Nu lua prea mult în greutate

Da, știm. Perioada prenatală este ideală pentru a-ți putea satisface toate poftele. Însă, nu exagera. Greutatea prea mare poate fi dăunătoare atât pentru tine, cât și pentru bebeluș, predispunându-l la diabet sau obsezitate infantilă.

7. Caută suport moral

Hormonii îți vor da mari bătăi de cap, așa că este indicat să îți pui în temă familia și prienii asupra acestei situații pentru a nu fi prea șocați în momentul în care vei plânge din senin sau te vei supăra fără motiv. Să nu îți fie teamă că te vor considera deplasată. Prietenii, familia și partenerul tău sunt mai înțelegători decât crezi.

8. Evită stresul

Stresul după naștere este un factor care afectează femeile din întreaga lumea. De aceea este important să găsești o anumită activitate care te face fericită, care te umple de energie și să o practici imediat după naștere. Totodată, nu uita să te odihnești, deoarece stresul și insomniile nu fac echipă bună.

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI