Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-20 16:57:09 +0300 Viața unei noi mămici este plină de întrebări. Află răspunsuri la cele mai frecvente întrebări care apar în viața unei mame! 9 întrebări frecvente ale noilor mămici

9 întrebări frecvente ale noilor mămici

9 întrebări frecvente ale noilor mămici 470 900
Viața unei noi mămici este plină de întrebări. Află răspunsuri la cele mai frecvente întrebări care apar în viața unei mame!

1. Cât timp pot ține pătuțul copilului în dormitorul nostru?

Pentru o perioadă nedeterminată. Unii părinți sunt de părere că bebelușii dorm mult mai bine dacă simt părinții aproape și decid să doarmă împreună, în vreme ce alții consideră că este mult mai indicat ca copilul să aibă camera lui. Nu există o alegere greșită, ci trebuie doar să identifici care metodă este mai avantajoasă pentru copilul tău.

2. De ce are bebelușul o zonă moale în creștetul capului?

Această zonă moale mai este cunoscută și sub denumirea de fontanelă, iar rolul acesteia este de a ajuta la naștere. Datorită fontanelei, bebelușul are capacitatea de a aluneca mai ușor pe canalul nașterii. Acestă zonă se va întări cu timpul, însă până atunci este recomandată să fii atentă și gentilă atunci când speli capul bebelușului și să eviți pe cât posibil să atingi zona.

3. Cât de mult doarme un bebeluș?

Programul de somn al unui bebeluș variază în funcție de vârsta acestuia. Un nou-născut doarme de obicei 17 ore pe zi în prima lună de viață, iar apoi numărul orelor necesare scade la 16. Atunci când împlinește 3 luni, media orelor de somn necesare este de 15 ore, iar după 6 luni va avea nevoie de 14 ore de somn.

4. Când poți hrăni copilul cu biberonul?

Dacă ai posibilitatea, alăptează copilul în primele 3-6 săptămâni de viață. Însă, trebuie să ai în vedere că dacă aștepți mult timp să hrănești copilul cu biberonul, va fi tot mai greu să faci tranziția. Nu este imposibil, doar extrem de dificil.

5. Cât de des trebuie îmbăiat bebelușul?

În primele 12 luni de viață, nu ar trebui să faci baie copilului mai mult de 2-3 ori pe săptămână. Însă, sunt anumite zone care trebuie curățate cu atenție ori de câte ori este nevoie, cum ar fi zona scutecului. Bebelușii au pielea extrem de sensibilă, ceea ce înseamnă că se poate usca rapid, iar pentru a preveni acest lucru este necesar să aplici o loțiune hidratantă pentru bebeluș de fiecare dată când cureți zona.

6. Care este temperatura normală a bebelușului?

Temperatura normală a unui bebeluș este în jur de 36,2 grade Celsius, însă temepratura poate varia de la un copil la altul. O temepatură de 37,3 grade Celsius indică de cele mai multe ori febră, iar în acest caz cel mai indicat este să contactați medicul pediatru.

7. Cât de des trebuie hrănit bebelușul?

În primele săptămâni, este indicat ca bebelușul să mănânce o dată la 2-3 ore, însă pe măsură ce se dezvoltă, cantitatea mâncării poate fi crescută, iar intervalele dintre mese mărite, în funcție de greutatea copilului. Medicul pediatru îți poate oferi îndrumările de care ai nevoie.

8. Când o să cadă ciotul ombilical (buricul) copilului?

Dacă vei menține zona cordonului ombilical uscată, ciotul ombilical o să cadă mai rapid. Așadar, evită să îi faci baie copilului până când o să i se desprindă ciotul. De regulă, acest lucru se întâmplă la aproximativ una sau două săptămâni după naștere. Este posibil să observi și câteva picături de sânge, însă acesta este un lucru absolut firesc.

9. Ce se întâmplă cu pielea bebelușului?

Este normal ca bebelușul să aibă pete sau anumite zone mai uscate pe piele după naștere. Medicul pediatru este cea mai indicată persoană să îți recomande un tratament sau o loțiune pentru zonele delicte ale copilului.

Sursa: Popsugar.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI