Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-08-22 16:10:38 +0300 Orice femeie însărcinată începe să își imagineze cum va fi nașterea în timpul celui de-al treilea trimestru. Însă, cât de ancorate în realitate sunt gândurile unei gravide? Adevărul gol-goluț despre travaliu și naștere

Adevărul gol-goluț despre travaliu și naștere

Adevărul gol-goluț despre travaliu și naștere 470 900
Orice femeie însărcinată începe să își imagineze cum va fi nașterea în timpul celui de-al treilea trimestru. Însă, cât de ancorate în realitate sunt gândurile unei gravide?

1. Copilul o să se nască într-un moment nepotrivit.

Oricând ar alege să se nască, niciodată nu va exista momentul potrivit. Și cu cât te obișnuiești mai rapid cu această idee, cu atât îți va fi mai simplu.

2. Durerea pe care o simți este incomparabilă.

Ai avut timp 9 luni să te obișnuiești cu ideea că poți îndura câteva ore pentru copilul tău, însă în momentul travaliului parcă îți vine să îți retragi tot ce-ai afirmat o viață-ntreagă. Trebuie să îți amintești faptul că este doar o etapă și să dai tot ce poți pentru ca travaliul și nașterea să fie cât mai rapidă, fără a pune în pericol sănătatea bebelușului.

3. Apa se rupe în doar câteva secunde, însă scurgerile pot dura și ore.

Nu îți imagina că începutul travaliului este ca în filme. Este posibil ca scurgerile să fie minore și să dureze chiar și câteva ore.

4. Epidurală, unde ești?

Dacă îți pui toate bazele în epidurală, este posibil să fii luată prin surprindere. Da, epidurala diminuează semnificativ durerile generate de contracții, însă nu le elimină.

5. Ține o pungă pe aproape în cazul în care ți se face greață.

6. Vei avea nevoie de susținători mai mult decât crezi. Acesta nu este un moment în care să te descurci singură. 

7. O să devii irațională și majoritatea lucrurilor pe care le vei spune vor fi puțin ciudate. Însă, orice femeie în travaliu are dreptul să fie ciudățică. Și-a câștigat cu vârf și îndesat acest drept.

8. Este posibil să ai scaun dacă naști natural. Deși este posibil să te simți stânjenită, trebuie să știi că nu ai de ce. Acest lucru este mai frecvent decât crezi și cadrele medicale sunt deja obișnuite cu toate aspectele nașterii. 

9. Este posibil ca travaliul să dureze mai mult decât te așteptai, ceea ce înseamnă că poți împinge chiar și câteva ore.

10. Însă, după naștere o să te simți capabilă de absolut orice. Dacă ai putut naște, doar cerul îți este limita.

Sursa: Scarymommy.com  

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI