Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-16 17:31:09 +0300 Orice femeie face ce îi stă în puteri pentru a se asigura că oferă tot ce e mai bun copilului. Însă, orice mamă află pe parcurs că este imposibil să te ocupi de toate și învață să își aleagă luptele. Ai puterea de a-ți alege luptele?

Ai puterea de a-ți alege luptele?

Ai puterea de a-ți alege luptele? 470 900
Orice femeie face ce îi stă în puteri pentru a se asigura că oferă tot ce e mai bun copilului. Însă, orice mamă află pe parcurs că este imposibil să te ocupi de toate și învață să își aleagă luptele.

Desenele animate

Sigur că îți dorești ca ei, copiii tăi, să stea în fața televizorului cât mai puțin timp și atunci când o fac să vizioneze documentare sau programe educative. Uneori, se întâmplă să ai cheful și puterea necesară pentru a-ți convinge copiii, însă, de cele mai multe ori îi lași să se uite la desenele animate preferate și este perfect normal să fie așa.

Mâncarea

Nici unul din copiii tăi nu sare peste micul dejun și te străduiești ca în fiecare zi să consume cât mai multe fructe și legume, chiar dacă se împotrivesc vehement. Însă, sunt și anumite zile în care ei simt nevoia să abuzele de dulciuri sau să se îndoape cu popcorn și mâncare de tip fast-food. Iar tu știi că este perfect în regulă să existe și astfel de zile, cu condiția să nu se transforme într-o obișnuință.

Îmbrăcămintea

Nu îți poți lăsa copilul să iasă din casă fără căciulă și fular iarna, oricât de mult te-ar implora. Însă, îi oferi satisfacția de a îi respecta alegerile în privința culorilor. Dacă este îmbrăcat gros, atunci nu te deranjează prea tare dacă are toate culorile curcubeului pe el.

Jocurile

Librăriile și magazinele sunt pline de jucării care mai de care mai ofertante din punct de vedere educativ, iar ele reprezintă prima ta alegere. Însă, le permiți acestora să se joace și cu păpușile sau mașinuțele, mai ales atunci când ai nevoie de puțină liniște.

Părul

Cu fetele e mai simplu. Ele înțeleg de mici că este necesar să ai părul pieptănat pentru ca acesta să aibă un aspect îngrijit. Cu băieții, lucrurile se schimbă. Fiecare dimineață este o provocare în care încerci să îi piepteni părul fără a se lăsa cu țipete. De cele mai multe ori reușești să îi distragi atenția, în timp ce îi aranjezi părul. Însă, sunt și zile în care freza de pernă pare o alegere bună.

Somnul

Fiecare copil are patul său, așa că nu este nici un motiv pentru care să doarmă pe canapea sau mai mulți în pat. Însă, atât timp cât dorm, chiar și înghesuiți sau chinuiți, de ce să îi deranjezi? Bucură-te de moment!

Cititul

Ați stabilit de comun acord care va fi bibliografia pentru următoarea lună și te-ai asigurat că va conține atât cărțile pline de poze și dialoguri pe care și le dorește, dar și cele din care poate învăța ceva. Însă, după ceva timp, începe să-ți pese tot mai puțin ce carte citește. Te vei bucura că ține o carte în mână și nu telecomanda.

Orice părinte încearcă să îi ofere tot ce are mai bun copilului și de foarte multe ori reușește chiar să își depășească așteptările. Însă, pe parcurs descoperi că este absolut imposibil să ai un copil perfect, pentru că tu nu ești un părinte perfect. Și este perfect normal să fie așa.

Alege-ți cu atenție luptele și da-ți toată silința să răzbați doar asupra aspectelor importante!

Sursa: Scarymommy.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI