Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-23 12:26:56 +0300 Este extrem de dificil pentru o nouă mămică să se adapteze schimbărilor pe care le aduce un copil în viața ei, iar alăptarea reprezintă una dintre cele mai mari provocări. Află mai multe! Alăptarea în prima săptămână

Alăptarea în prima săptămână

Alăptarea în prima săptămână 470 900
Este extrem de dificil pentru o nouă mămică să se adapteze schimbărilor pe care le aduce un copil în viața ei, iar alăptarea reprezintă una dintre cele mai mari provocări. Află mai multe!

Majoritatea specialiștilor le recomandă proaspetelor mămici să își alăpteze bebelușii, având în vedere că laptele matern reprezintă cea mai bună hrană pentru aceștia. Însă, cum rămâne cu mamele? Cum rămâne cu perioada de adaptare sau cu faptul că imediat după naștere trebuie să facă imposibilul și să strângă din dinți atunci când își hrănesc bebelușii.

Ei bine, chiar dacă lucrurile par negre acum, alăptatul devine unul dintre cele mai magice activități pentru o mamă. Trebuie doar să treci de prima săptămână, cunoscută și ca săptămâna de foc.

Ține minte că aproximativ 92% dintre noile mămici au probleme cu alăptatul în primele 3 zile:

  • - bebelușul nu vrea să sugă;
  • - mămica nu are lactație;
  • - mameloanele devin extrem de sensibile și dureroase.

Tocmai de aceea avem pentru tine câteva sfaturi, pentru a te ajuta să treci mai ușor peste această perioadă de tranziție:

1. Învață să îți citești copilul.

Bebelușii se nasc cu reflexe care îi ajută să supraviețuiască. Aceștia știu să sugă instinctiv și ori de câte ori le va fi foame, vor deschide gurițele și vor încerca să sugă orice se află în apropiere. Oferă-i sân copilului atunci când îi este foame fără a aștepta prea mult și vei vedea că acela este momentul cel mai potrivit ca el să mănânce cât are nevoie.

2. ”Seara neagră” – Cea de-a doua noapte

Dacă în prima zi/seară bebelușul nu a mâncat prea mult, în a doua seară lucrurile se schimbă. Bebelușul va dori să sugă mai mult la sânul mamei, ceea ce înseamnă că va pune mai multă presiune pe sânii și mameloanele acesteia, având în vedere că în primele zile majoritatea mamelor consideră că nu au suficient lapte pentru a-și sătura copiii. Nu îți face griji! Corpul tău se adaptează mai repede decât crezi și imediat cum va simți că bebelușul are nevoie de mai mult, va produce mai mult lapte.

3. Cere sfatul medicului în privința durerilor mameloanelor

Nu ai cum să scapi de asta. Compresele pot fi folositoare, însă nu sunt suficiente. Apelează cu încredere la sfatul medicului și acesta îți va prescrie o cremă pentru diminuarea durerilor mameloanelor.

4. Ai grijă să primești încurajări din partea celor dragi.

Oricât de mult ai încerca, nu te poți descurca singură. Ai nevoie de cei dragi chiar și pentru a-ți oferi suport moral. Cere-le ajutorul ori de câte ori ai nevoie.

Sursa: Pregnantchicken.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI