Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 14:27:24 +0200 Deși anemia în timpul sarcinii este una dintre cele mai comune și inofensive afecțiuni, este indicat să fii cât mai informată asupra neplăcerilor pe care le poate cauza. Află mai multe! Anemia în timpul sarcinii

Anemia în timpul sarcinii

Anemia în timpul sarcinii 470 900
Deși anemia în timpul sarcinii este una dintre cele mai comune și inofensive afecțiuni, este indicat să fii cât mai informată asupra neplăcerilor pe care le poate cauza. Află mai multe!

Una dintre cele mai comune probleme din timpul sarcinii o reprezintă anemia. Aceasta apare mai ales în al treilea trimestru al sarcinii și ultimele statistici arată faptul că tot mai multe femei suferă de această afecțiune. Ca orice boală, aceasta trebuie tratată cu seriozitate, însă este important de știut că o mare parte din femeile gravide anemice sufereau de această boală înainte de a rămâne însărcinate.

Cauzele anemiei din timpul sarcinii

Corpul unei femei suferă diferite schimbări în timpul sarcinii și una dintre ele o reprezintă scăderea numărului de hematii, mai ales între săptămânile 22 și 32. Însă, cauza reală a anemiei o reprezintă de fapt deficiența de fier a corpului. Asociate acestei cauze mai sunt și lipsa de acid folic sau vitamina B12, în funcție de fiecare caz în parte.

Simptome ale anemiei în timpul sarcinii

Simptomele variază destul de mult, în funcție de gravitatea fiecărei situații, însă majoritatea femeilor gravide cu anemie au probleme cu somnul, tahicardie, se simt obosite și slabite și în cazuri extreme ajung să sufere și de anorexie.

Cum poate fi tratată?

Tratamentul anemiei din timpul sarcinii este unul oscilant, în conformitate cu tipul de anemie și va fi stabilit doar de către medicul specialist.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI