Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-04-28 16:20:29 +0300 Știai că aproape jumătate din tentativele de concepție sfârșesc în avort spontan? Avortul spontan

Avortul spontan

Avortul spontan 470 900
Știai că aproape jumătate din tentativele de concepție sfârșesc în avort spontan?

Fără îndoială, un avort spontan este o experiență traumatică atât pentru mamă, cât și pentru tată. Însă, din păcate, un astfel de eveniment trist este des întâlnit. Știai că aproape jumătate din tentativele de concepție sfârșesc în avort spontan.

Informarea te poate scuti de un posibil șoc și tocmai de aceea este extrem de important să fii informată chiar și în privința acestui subiect.

1. Cât de dese sunt avortule spontane?

Sunt mai comune decât se crede, având în vedere că aproximativ jumătate din sarcinii sfârșesc în această manieră. Însă, pe măsură ce sarcina înaintează, riscul unui avort spontan scade la 15-20% în după primele 2 săptămâni și la 0,7% la 10 săptămâni.

2. Dacă s-a întâmplat o dată, se poate întâmpla din nou?

Dacă ai mai avut un avort spontan, există un risc de 25% să îl ai și pe cel de-al doilea. Totodată, riscul poate crește la 40% dacă ai avut 3 avorturi spontane.

3. Este vârsta un factor care crește șansele apriției unui avort spontan?

Cu cât ești mai înaintată în vârstă, cu atât cresc șansele de a avea un avoit spontan. Știința susține aceastp premisă. Dacă depășești vârsta de 35 de ani, atunci riscul de a avea un avort spontan crește (20-35%), comparativ cu situația de până în 35 de ani, când riscul este moderat (15%). Femeile peste 40 de ani trebuie să fie mai precaute, deoarece statisticile nu sunt pozitive în ceea ce le privește, existând un risc de 50% pentru această categorie de vârstă.

4. Există o legătură între grețurile matinale și avortul spontan?

Deși majoritatea doctorilor nu susțin faptul că este o conexiune între grețurile matinale și riscul scăzut al apariției avortului spontan, statisticile indică faptul că femeile care sunt afectate de grețurile matinale înregistrează un risc mai scăzut al avortului spontan.

5. Activitatea sexuală poate conduce la apariția avortului spontan?

Deși este mai mult un mit decât o realitate, există un sâmbure de adevăr. Cel mai indicat este să consulți un specialist, iar în urma unui control și a unui istoric medical, acesta poate decide dacă sexul este riscant pentru sarcină sau nu.

6. Este obezitatea un factor declașator?

Studiile indică faptul că femeile care au o greutate cu mult peste medie sunt mai predispuse unui avort spontan decât cele normoponderale sau puțin peste medie.

7. Sportul poate declanșa un avort spontan?

Este necesar ca înainte de începerea unui sport să ceri sfatul medicului specialist pentru a determina dacă ești sau nu aptă pentru mișcare fizică intensă. Dacă îți vei supune corpul la un stres fizic pe care nu îl poate gestiona, cu siguranță vei crește șansele apariției unui avort spontan. Yoga și aerobicul sunt 2 variante echilibrate, care te ajută să te relaxezi și să fii în formă, fără a-ți pune sarcina în pericol.

8. Anticoncepționalele sunt un factor determinant?

Acest subiect este încă dezbătut. Nu există nici o dovadă că folosirea în prealabil a anticoncepționalelor crește riscul unui avort spontan, însă doar dacă sunt luate la sfatul medicului specialist și dacă sunt urmate indicațiile acestuia.

Așadar, dacă dorești să rămâi însărcinată este recomandat să te înarmezi cu răbdare și cât mai multe informații avizate pentru ca sarcina să decurgă fără probleme.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI