Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 13:25:13 +0200 Descoperă mai multe despre gradul de siguranță al unuia dintre cele mai controversate accesorii pentru bebeluși, premergătorul. Premergătorul: este sau nu periculos?

Premergătorul: este sau nu periculos?

 Premergătorul: este sau nu periculos? 470 900
Descoperă mai multe despre gradul de siguranță al unuia dintre cele mai controversate accesorii pentru bebeluși, premergătorul.

Când copilul tău face primii pași, atunci știi că este momentul pentru prima plimbare cu premergătorul. Acesta oferă o senzație inedită bebelușului pentru că facilitează întregul proces de învățare. Însă, este sau nu sigură folosirea unui premergător? Să parcurgem câteva dintre argumentele pe care medicii pediatri le oferă în defavoarea premergătoarelor.

Ce trebuie să știi:

- Premergatorul este responsabil pentru multe accidente și leziuni. O mulțime de părinți s-au declarat nemulțumiți de gradul de siguranță pe care îl oferă un astfel de accesoriu. De aceea, mulți medici pediatri sfătuiesc părinții să evite pe cât posibil folosirea unui premergător.

- În SUA s-a interzis fabricarea și vânzarea  premergătoarelor, deoarece, există un risc de accidentare ridicat, putându-se încheia inclusiv cu un accident fatal. Totodată, după cum a fost menționat de către Societatea pentru Pediatrie Socială și Promovare a Sănătății, riscul crescut nu este compensat nici măcar de unul din beneficiile care rezultă din utilizarea acestuia.

-Academia Americană a Pediatrilor consideră că este necesar ca părinții să fie informați și prin mass-media în privința acestui subiect, cerându-le să distrugă premergătoarele existente sau să le returneze pentru reciclare.

La ce trebuie să fii atentă dacă te decizi să achiziționezi un premergător:

- Blochează accesul la scări sau la podele inegale, balcon, piscină și grădină prin blocarea ușilor și plasarea unor uși speciale dacă este necesar.

- Supraveghează întotdeauna copilul atunci când în premergător. Nu-l lăsa niciodată singur, chiar și pentru un minut.

- Aria pe care o folosește copilul cu premergătorul trebuie să fie sigură. Elemente periculoase sau necorespunzătoare ca mobilierul cu margini ascuțite, sticla și geamurile, detergenții, parfumurile, fețele de masă cu obiecte grele pe ele, firele agățate, aparatele electrice, etc. nu ar trebui să fie prezente în zona de acțiune a copilului.

- Nu lăsați niciodată copilul în premergător mai mult de 15 minute.

- Urmează cu strictețe instrucțiunile producătorului pentru asamblarea premergatorului și ia în considerare toate normele de siguranță.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI