Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-09-29 15:32:50 +0300 Este mai simplu pentru un copil să își amintească anumite persoane pe care le-au cunoscut în primele luni de viață.   Bebelușii își amintesc mai multe decât credem

Bebelușii își amintesc mai multe decât credem

Bebelușii își amintesc mai multe decât credem 470 900
Este mai simplu pentru un copil să își amintească anumite persoane pe care le-au cunoscut în primele luni de viață.  

Cum stă treaba cu bebelușii? Poate credem că aceștia sunt mult mai imaturi și nu sunt suficient de dezvoltați pentru a-și aminti anumite detalii, însă știința ne contrazice.

În cadrul unui studiu recent, mai mulți cercetători au analizat memoria de lungă durată a bebelușilor, analizându-i în 2 etape: la vârsta de 1 an și apoi la 3 ani și jumătate.

La vârsta de 1 an, bebelușii au participat în cadrul studiului pentru 45 de minute, timp în care au interacționat din plin cu cercetătorii. Fiecare bebeluș a petrecut 45 de minute în preajma unuia dintre cercetători.

La vârsta de 3 ani și jumatate, aceiași bebeluși au participat în cea de-a doua fază a studiului, unde s-au reîntâlnit cu cercetătorii pe care i-au cunoscut în prima etapă. Fiecărui copil i-a fost prezentată o poză cu cercetătorul pe care l-a întâlnit la vârsta de 1 an chiar de către acesta. Astfel, fiecare copil avea în față versiunea ”veche” și actuală a persoanei pe care a întâlnit-o în prima etapă a studiului.

Cercetătorii au analizat mișcările ochilor bebelușilor atunci când priveau cele 2 versiuni. Rezultatele au dovedit faptul că aceștia aveau nevoie de mai mult timp pentru a analiza noile înfățișări ale persoanelor pe care le-au cunoscut. Oamenii au o preferință pentru noutate, ceea ce înseamnă că sunt condiționați să petreacă mai mult timp analizând lucrurile noi.

În urma acestor rezultate, cercetătorii au ajuns la concluzia că bebelușii își aminteau la vârsta de 3 ani și jumătate chipurile pe care le-au văzut atunci când aveau 1 an.

Adulților le este foarte dificil să își amintească ceva din primii ani de viață, acest fenomen fiind cunoscut și drept amnezia copilăriei. Însă, conform rezultatelor studiului, este mai simplu pentru un copil să își amintească anumite persoane pe care le-au cunoscut în primele luni de viață.  

Așadar, dacă aveai senzația că bebelușul uită anumite persoane pe care le întâlnește și cu care petrece puțin timp, este complet fals. Cel puțin pe durata copilăriei, amintirile persistă.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI