Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-10 15:28:31 +0200 Află și tu mai multe despre inteligența emoțională și criteriile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a o poseda! Beneficiile inteligenței emoționale

Beneficiile inteligenței emoționale

Beneficiile inteligenței emoționale 470 900
Află și tu mai multe despre inteligența emoțională și criteriile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a o poseda!

Conform lui Coleman, inteligența emoțională constă în următoarele aspecte:

Conștiința de sine: Cineva cu inteligență emoțională este capabil să recunoască sentimentele unei persoane și să le identifice. Aceasta include, de asemenea, gradul de conștientizare a legăturii dintre gânduri, sentimente și acțiuni, în scopul de a obține răspunsuri la următoarele întrebări: Ce gând a cauzat acest sentiment? Care este emoția din spatele acestei acțiuni? În cele din urmă, este important să se cunoască intensitatea și evaluările emoțiilor noastre.

Empatia: Aceasta este esențială pentru a recunoaște sentimentele altora, cauzele acestor trăiri și a fi în măsură să participe la experiența emoțională a altora, fără a ne indentifica cu ea.

Gestionarea emoțiilor: O persoană inteligentă emoțional este în măsură să își controleze emoțiile. Aceasta înseamnă că știe când este bine să-și exprime sentimentele și când trebuie să se abțină. De asemenea, conștientizează și modul în care emoțiile sale îi afectează alții, apelând des la trăiri pozitive, ca speranța, dragostea sau bucuria. În plus, știe cum să-și exprime sentimentele negative, cum ar fi furia, frica, anxietatea, tristețea sau vinovăția, într-o manieră pozitivă și productivă.

Gestionarea relațiilor: Aceasta este abilitatea de a dezvolta relații interpersonale pozitive și calitative și, totodată, capacitatea de a respecta și coopera. Este important ca o persoană cu inteligență emoțională să știe când să conducă și când să urmeze. De asemenea, ar trebui să știe cum să rezolve conflictele într-un mod pozitiv.

Mobilizare: Vizează stabilirea obiectivelor și a unei atitudini răbdătoare, metodice și responsabile.

Inteligența emoțională creează obiective interne, care sunt importante pentru progresul și optimismul fiecăruia dinte noi.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI