Meiul este o cereală fără gluten cu un mare conținut de fier, atât de necesar bebelușilor la începutul diversificării alimentației
Meiul este bogat în complexul vitaminic B, magneziu, fier, potasiu, fosfor și este o sursă bună de fibre și proteine.
Indigestia cronică, gazele, balonările, greaţa, ulceraţiile stomacale şi hiperaciditatea sunt probleme care se pot rezolva cu ajutorul consumului de mei.
Ingrediente:
• 2 mere
• ½ cană mei
• 2 lingurițe pudră de roșcove
• 8 curmale uscate proaspete sau uscate și rehidratate
• ½ linguriță scorțișoară
• O cană și jumătate de apă
• 8 boabe de zmeură pentru decor
Cum se prepară:
1. Spală bine merele, îndepărtează cotorul și taie-le bucățele. De asemena, pot fi date și pe răzătoare;
2. Apoi pune meiul în blender cu jumătate de cană de apă și mărunțește-l foarte bine. Alternativ, îl poți râșni pentru a fi mai fin;
3. Adaugă și restul ingredientelor în blender și mixează bine până se obține o compoziție omogenă;
4. Pune compoziția într-un vas pe foc și amestecă continuu;
5. După ce s-a îngroșat ușor, mută vasul la cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute;
6. După ce s-a răcit, oferăi bebelușului tău o felie generoasă lângă care pui zmeura.
Rețeta este recomandată de către dna. Eugenia Dobrescu – technician nutritionist, pentru bebelușii de 6 luni.
Comentarii